9 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGorjenii îi ajută pe sinistraţi

Gorjenii îi ajută pe sinistraţi

Un convoi cu ajutoare va pleca vineri din Târgu Jiu către zonele afectate de inundaţii. Şi Complexul Energetic Rovinari SA a decis să vină în întâmpinarea greutăţilor cu care se confruntă sinistraţii din Moldova.

Grigore Bunăiaşu, preşedintele Crucii Roşii Gorj, a spus că acţiunea de strângere de ajutoare, desfăşurată în colaborare cu Primăria Târgu Jiu, s-a bucurat de succes. Potrivit acestuia, campania, care a demarat în urmă cu o săptămână, se va încheia joi, iar convoiul va pleca vineri spre localităţile calamitate. În această perioadă s-a colectat de la populaţie, prin cortul instalat în centrul municipiului Târgu Jiu, suma de 4.000 de lei.

Grigore Bunăiaşu a declarat că din banii donaţi se vor achiziţiona alimente pentru populaţia afectată: „Vom cumpăra 2.000 de sticle cu apă minerală şi alimente. În depozitele noastre se mai găsesc 100 de pături, 100 de seturi de lenjerie, 150 de pachete igienice pentru copii, dar şi îmbrăcăminte, care mai întâi trebuie dezinfectată şi pentru care e nevoie de avizul sanitar“. Grigore Bunăiaşu a precizat că acţiunea va continua şi în perioada următoare.

 

Materiale de construcţii pentru localităţile afectate

 

Alimente neperisabile, precum ulei, zahăr, făină şi orez, dar şi materiale de construcţii vor fi donate de mai multe societăţi comerciale, ca urmare a acţiunii de colectare de ajutoare derulate de primărie.

Ramona Evulescu, purtătoarea de cuvânt a Primăriei Târgu Jiu, a spus că, la nivelul instituţiilor subordonate primăriei şi consiliului local, s-a desfăşurat o campanie de strângere de fonduri: „Fiecare angajat va dona o sumă, după posibilităţi, pentru cei afectaţi de inundaţii. Acţiunea durează ceva mai mult, pentru că numeroşi salariaţi sunt plecaţi în concediu. Am făcut apel la mai multe unităţi economice de la care ne aşteptăm să strângem, pe lângă sume de bani, şi materiale de construcţii“.

De asemenea, conducerea Prefecturii Gorj a anunţat că două tiruri încărcate cu cărămidă vor pleca spre zonele afectate de inundaţii.

 

Ajutoare de la CE Rovinari

 

În semn de solidaritate cu semenii aflaţi în dificultate ca urmare a pierderii totale sau parţiale a locuinţelor afectate de viituri, SC Complexul Energetic Rovinari SA a hotărât să ajute sinistraţii cu diverse cantităţi de materiale de construcţii şi alimente necesare consumului zilnic.

Ajutoarele au fost trimise Primăriei Letea Veche, din Bacău, unde sunt cele mai multe gospodării afectate de furia apelor. CER a trimis în comuna amintită 100 de saci de ciment, 5,11 metri cubi de cherestea, 100 de paturi, 2.736 de bidoane de 5 l cu apă minerală, 500 de conserve de carne de porc şi 500 de conserve de pateu.

Conducerea SC Termoserv SA Rovinari a decis să trimită şi ea sinistraţilor din Moldova alimente: 600 de litri de ulei, 700 kilograme de orez şi 1.000 de kilograme de mălai.

Conducerea CE Rovinari SA a declarat că asemenea acţiuni de întrajutorare şi sprijinire a semenilor sau a comunităţilor aflate în dificultate, ca urmare a vitregiilor naturii, se vor desfăşura şi în viitor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS