16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljRăstenii întorc binele făcut

Răstenii întorc binele făcut

Locuitorii din Rast, comună devastată de revărsarea Dunării din primăvara lui 2006, au colectat aproximativ 30 de tone de grâu şi peste o sută de cutii cu haine pentru sprijinirea sinistraţilor din Moldova. Ajutoarele vor fi trimise în zonele calamitate odată cu locuinţele modulare pe care autorităţile centrale le vor ridica din Rast şi pe care răstenii le-au folosit timp de doi ani.

Primarul comunei Rast, Iulian Silişteanu, a declarat ieri că gestul de ajutorare a oamenilor rămaşi pe drumuri în urma inundaţiilor a fost normal, în condiţiile în care, la rândul lor, aceştia au ajutat răstenii în clipele de groază de acum doi ani. „Ştim prin ce am trecut. În aceste momente orice lucru contează, chiar şi o sticlă de apă minerală pe care o primesc. Pentru mine a fost un reflex să îi ajut, pentru că am încă amintirea necazurilor prin care am trecut noi. Ei au acum aceleaşi necazuri, poate mai mari, pentru că la ei apa a venit cu viteză şi i-a luat pe sus. La noi a avut debit mare“, a spus Silişteanu.

 

Ajutoarele, trimise odată cu locuinţele modulare

 

Edilul-şef din Rast a mai spus ieri că bunurile colectate de la săteni şi de la societăţi din zonă vor fi puse chiar în locuinţele modulare care vor fi duse cu trailerele spre Moldova, iar sinistraţii vor primi astfel, alături de o casă, ceva de mâncare şi haine. „Aseară au venit cei de la Rezervele Naţionale şi am făcut inventarul locuinţelor modulare, ca să le redirecţionăm în Moldova. Sunt 500 de case modulare pe care ne-am gândit şi noi să le umplem cu ceva. Am mers la oameni în sat şi fiecare a dat un sac, două, chiar cinci de grâu, cât a putut. Am mai strâns de la o societate 300 de saci de grâu şi cred că avem vreo 30 de tone. Am zis să dăm grâu, că ţine mai mult“, a precizat Silişteanu. Acesta a adăugat că va apela şi la alţi agenţi economici pentru a sprijini populaţia afectată de inundaţii şi că gestul făcut de răsteni ar trebui să fie un model şi pentru alţi doljeni. „Când vin trailerele să ia modularele, o să punem în fiecare locuinţă o cutie de haine, grâu şi câteva conserve de fasole, ce am reuşit să strângem şi noi. Dacă le dă Dumnezeu gândul cel bun şi la ceilalţi şi îi ajută e foarte bine. Eu mai apelez la societăţi agricole să ne mai dea nişte grâu, că e păcat. Am avut un an bun şi câţiva saci nici nu contează pentru ei“, a afirmat ieri gospodarul-şef din Rast.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII