9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPaul Valută mai stă o tură

Paul Valută mai stă o tură

Procesul devalizării sucursalei BRD Craiova a fost amânat ieri, la Tribunalul Timiş, pentru 4 august, deoarece Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie nu a trimis încă dosarul complet de urmărire penală.
Iranianul Farid Jahani a lipsit la termenul de ieri, fiind internat la Spitalul Penitenciarului Rahova. Toţi ceilalţi cinci inculpaţi au fost prezenţi. „Cer trimiterea unei adrese la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru a primi dosarul complet de urmărire penală“, a declarat ieri procurorul de caz, Daniela Bolda.  
Procurorii DIICOT Timişoara i-au acuzat pe cei şase trimişi în judecată de spălare de bani, aderare la un grup de crimă organizată şi infracţiuni din domeniul informaticii. Prejudiciul creat BRD a fost de opt milioane de lei, iar potrivit procurorilor, o mare parte din banii furaţi urma să ajungă în conturile reţelei teroriste Hamas.
Farid Jahani, un cunoscut om de afaceri din Craiova, de origine iraniană, este considerat „creierul“ filierei prin care s-a devalizat banca. Pe 5 februarie, ofiţerii Crimei Organizate Craiova au reţinut-o pe casiera de la filiala BRD Craiova, Mihaela Rosana Biţu, care a transferat ilegal 2,2 milioane de euro în conturi private. Ea s-ar fi folosit ilegal de parola de acces a directorului sucursalei, jumătate din sumă fiind virată pe numele lui Osman Tunc, cetăţean turc stabilit la Bucureşti. Restul banilor au ajuns la Timişoara, în contul lui Doru Meosu. Pe 1 februarie, acesta a reuşit să ridice 30.000 de euro. Rând pe rând, au fost arestaţi, în decurs de câteva zile, toţi complicii casierei: Doru Meosu, Paul Mânzu, Osman Tunc şi Eugen Florescu.
În urmă cu aproape o lună, iranianul Jahani Farid a fost transportat de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Timişoara la Spitalul Rahova, unde urma să i se facă o expertiză psihiatrică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU