22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Au ajuns sub tir

Lipsa semnalizărilor corespunzătoare care ar fi trebuit să fie amplasate pe DE 70, de-a lungul tronsonului Topleţ – Băile Herculane, ar fi putut fi fatală pentru o familie din Drobeta Turnu Severin.

O maşină în care se aflau un băieţel de trei ani şi părinţii acestuia a intrat sub un tir şi doar o minune a făcut ca familia să nu sfârşească între fiarele contorsionate ale autovehiculului de mare tonaj.

Accidentul rutier a avut loc marţi seară, la intrarea în staţiunea Băile Herculane, zonă în care semnele de circulaţie şi liniile de demarcaţie obligatorii pe o stradă europeană lipsesc cu desăvârşire.

Mai mult, o societate din Italia a reuşit să bage spaima în şoferi, pericolul cel mai mare venind de la utilajele firmei care se ocupă de repararea drumului.

Aşa s-a întâmplat şi marţi seară, când un şofer de la firma italiană nu a observat că în depăşirea unei coloane formate în spatele camionului de la firma de drumuri intrase regulamentar un conducător auto.

„Circulam regulamentar şi nu aveam viteză mare. Când am vrut să depăşesc, m-am trezit cu un tir în faţă şi nu am mai putut să fac nimic. Am intrat sub tir şi acolo am rămas“, a spus şoferul autoturismului şi tatăl copilului de trei ani.

Se pare că, în momentul depăşirii, şoferul tirului a tras brusc de volan spre stânga şi s-a urcat cu roţile pe autoturismul în care se aflau cei trei severineni.

Pentru salvarea victimelor au intervenit două echipaje de pompieri şi a două ambulanţe.

„Am intervenit la intrare în staţiunea Băile Herculane, unde avusese loc un accident rutier, soldat cu rănirea a trei persoane, pe care le-am transportat de urgenţă la Spitalul Judeţean din Drobeta Turnu Severin. Victimele au rămas internate, fără probleme deosebite, doar cu câteva traumatisme“, a spus medicul Serviciului de Ambulanţă Caraş-Severin.

Cei trei membri ai familiei din Severin au rămas sub supravegherea medicilor.

Aşa cum au declarat, după ce se vor însănătoşi, aceştia vor da în judecată Poliţia Rutieră din Herculane şi firma italiană de drumuri, pentru că nu gestionează situaţia drumului european.

Poliţia, reprezentaţii firmei italiene, dar şi şoferul camionului au refuzat să facă vreun comentariu referitor la cele întâmplate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU