21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjAjutoare pentru sinistraţii din Moldova

Ajutoare pentru sinistraţii din Moldova

În ultima săptămână, ploile şi-au vărsat furia peste şase judeţe din nordul României, în Moldova, acolo unde, până în prezent, s-au înregistrat cinci morţi şi peste 15.000 de evacuaţi.

 

La nivel de ţară, Crucea Roşie împreună cu Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă au acţionat foarte repede şi au ajutat persoanele sinistrate cu alimente, apă, saci de dormit şi chiar bani.

În cadrul unei conferinţe de presă, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta“ împreună cu directoarea Crucii Roşii, filiala Mehedinţi, Elena Coardă, au făcut un apel către toţi operatorii economici şi către populaţia din judeţ pentru a-i ajuta pe cei năpăstuiţi. „Toate persoanele care doresc să îi ajute pe cei aflaţi în dificultate sunt aşteptate să participe cu donaţii în bani, cât şi cu ajutoare de urgenţă ce constau în alimente, apă, saci de dormit, saltele, pături, lenjerii de pat, canistre cu apă. Noi suntem ca de fiecare dată alături de cei nevoiaşi şi vă rugăm şi pe dumneavoastră, în limita posibilităţilor, să nu rămâneţi indiferenţi la apelul nostru“, a spus directoarea Crucii Roşii Mehedinţi, Elena Coardă.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta“ şi-au luat angajamentul de a ajuta la depozitarea ajutoarelor, iar, dacă va fi nevoie, vor interveni şi cu echipaje de pompieri. „Pentru depozitarea ajutoarelor, vă aşteptăm la sediul ISU de pe strada I.C. Brătianu, nr. 2 (Complex Carpaţi). Acesta nu este singurul lucru la care suntem receptivi. Noi mereu colaborăm cu Crucea Roşie. Deocamdată, nu am primit ordine să mergem în Moldova, dar, dacă va fi nevoie şi vom fi solicitaţi, cu siguranţă vom acţiona şi ne vom face treaba ca de fiecare dată“, a declarat inspectorul-şef al ISU „Drobeta“, Florentin Dragomir.

Solidari cu persoanele afectate de inundaţii

 

Şefii principalelor instituţii din administraţia publică a judeţului Gorj împreună cu filiala locală a Crucii Roşii au declanşat şi ei o campanie de strângere de ajutoare băneşti şi materiale pentru populaţia sinistrată din Moldova. Preşedintele consiliului judeţean, Ion Călinoiu, a transmis un mesaj către cetăţenii judeţului, dar şi propriilor angajaţi, pentru a se implica în campania de colectare de bunuri şi bani. La rândul său, primarul din Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, şi subordonaţii acestuia au început să strângă bani, iar instituţia a instalat un cort în centrul municipiului. „Cu toţii am fost impresionaţi de dezastrul lăsat în urmă de inundaţii şi ne dorim să ne amintim să fim în primul rând oameni, aşa că am iniţiat această campanie pentru a-i ajuta pe semenii noştri. Facem apel şi la cetăţeni să contribuie cu bani sau cu alte materiale (alimente neperisabile, pături, saltele, materiale de construcţii etc.). Pentru donaţii am amplasat în centrul oraşului, în faţa Teatrului Dramatic «Elvira Godeanu», un cort al Crucii Roşii, unde vor sta în fiecare zi voluntari, care pot prelua atât donaţiile în bani, cât şi celelalte ajutoare de la târgujieni. Toate sumele strânse vor fi depuse în contul Crucii Roşii Gorj şi, ulterior, vor fi transmise sinistraţilor. Totodată, reprezentanţii municipalităţii vor face demersuri pe lângă agenţii economici din oraş pentru a contribui şi ei la această campanie“, a declarat Ramona Evulescu, purtătoarea de cuvânt a Primăriei Târgu Jiu.

 

Sprijin de la PNL Gorj

 

Şi conducerea PNL Gorj va strânge în perioada imediat următoare bani şi materiale de construcţie pentru sinistraţii din judeţele Botoşani şi Bacău. „Vicepreşedintele Orzan se va ocupa de mobilizarea în această iniţiativă a oamenilor de afaceri care deţin întreprinderi mici şi mijlocii, iar Barbulea se va adresa membrilor de partid ai PNL care activează în minerit, energie, sindicate din numeroase domenii. Radu Angheloiu se va ocupa de strângerea banilor şi a materialelor de construcţie de la primarii şi viceprimarii care aparţin partidului nostru. Trebuie să ne implicăm şi să-i ajutăm cum putem pe sinistraţii din Moldova. Campania debutează astăzi (ieri – n.r.) şi se va încheia săptămâna viitoare. Sperăm să strângem 400-500 de mii de lei şi şapte sau opt tiruri cu materiale de construcţie. Acestea ar fi de ajuns pentru ridicarea a şase sau şapte case din mediul rural, adică pentru oamenii sărmani din judeţele Bacău şi Botoşani. Am hotărât împreună să-i sprijinim pe sinistraţi şi avem nevoie şi de ajutorul oamenilor simpli, care vor să dea ceva pentru năpăstuiţii din Moldova. Împreună cu cei trei vicepreşedinţi, vom pune fiecare 1.000 de lei. La Bacău vom duce atât bani, cât şi tiruri cu materiale de construcţie, iar la Botoşani, pentru că este mai departe, vom trimite bani“, a spus Dan Ilie Morega, preşedintele PNL Gorj.

Conturi pentru donaţii

Primăria Târgu Jiu şi Crucea Roşie, filiala Gorj, pun la dispoziţia cetăţenilor care vor să doneze bani pentru sinistraţii din Moldova următorul cont, deschis la Banca Comercială Română, sucursala Gorj: RO95RNCB0149042116320001. Tot pentru donaţii, Crucea Roşie a deschis două conturi pentru depunerea sumelor de bani: RON – RO36BRDE410SV51618614100;

EURO – RO71BRDE410SV51618884100,

deschise la BRD Agenţia Piaţa Romană din Bucureşti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII