10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocal2.000 de târgujieni se bat pe 100 de locuinţe ANL

2.000 de târgujieni se bat pe 100 de locuinţe ANL

Conducerea Primăriei Târgu Jiu a primit mii de solicitări de locuinţe, cererea fiind mai mare de 20 de ori decât oferta. 

 

Cetăţenii din Târgu Jiu care au depus cereri pentru a primi o locuinţă trebuie să aştepte ani buni. O comparaţie între numărul cererilor şi cel al locuinţelor pe care municipalitatea le poate oferi celor care vor să se mute în casă nouă şi, mai ales, îndeplinesc condiţiile legale pentru a face acest lucru arată că în Târgu Jiu se înregistrează o criză în acest domeniu. 2.000 de târgujieni speră ca statul să le acorde un apartament prin intermediul Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe (ANL).

 

Peste 3.000 de cereri

 

Potrivit lui Ionuţ Jilăveanu, şef serviciu în cadrul Primăriei Târgu Jiu, în toamnă vor fi date în folosinţă, în zonele Teilor şi Debarcader, 100 de garsoniere şi apartamente.

Numărul total al cererilor pentru locuinţe la Târgu Jiu este în jur de 3.000, însă doar 2.000 dintre solicitanţi se încadrează în condiţiile impuse de legislaţie. „Cererea este extrem de mare şi din 2.700 de solicitări pentru ANL au rămas eligibile 2.000 de dosare. Noi le-am introdus aproape pe toate pe calculator, după care vom trece la verificarea actelor şi la controalele propriu-zise, în teren. Din comisia de verificare a dosarelor fac parte şase persoane de la primărie şi cinci consilieri locali. Există deja o dispoziţie a primarului, prin care au fost înfiinţate zece comisii de verificare în teren. Vor fi analizate numai cererile depuse până pe 16 iulie, pentru a putea să finalizăm lista cu cei care au dreptul la o locuinţă“, a declarat Ionuţ Jilăveanu, reprezentant al Primăriei Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS