Acasă Local Medicul Cornel Fulga, anchetat de conducerea Spitalului Judeţean

Medicul Cornel Fulga, anchetat de conducerea Spitalului Judeţean

Doctorul Cornel Fulga, de la Spitalul Judeţean Slatina, este anchetat de conducerea unităţii pentru o nouă abatere, după ce, în urmă cu două luni, a fost sancţionat cu avertisment, pentru că a plimbat un copil de la o secţie la alta.

 

OLT. Scandalul iscat în urmă cu câteva zile la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Slatina, când un bărbat
l-a acuzat pe medicul Cornel Fulga că l-a bruscat şi că a refuzat să-i consulte soţia, a intrat în atenţia conducerii unităţii sanitare. Vineri, managerul spitalului, Florian Dumitrescu, a deschis o anchetă în acest caz. Şeful spitalului din Slatina spune că, de data aceasta, medicul de la Urgenţe va fi sancţionat mai aspru pentru comportamentul său.

Cornel Fulga este anchetat de conducerea spitalului, pentru a doua oară, din cauza atitudinii sale faţă de pacienţi. În urmă cu două luni, el a fost sancţionat cu avertisment de comitetul director, după ce a plimbat de pe o secţie pe alta un copil care a suferit arsuri în urma unui incendiu. „În privinţa comportamentului domnului doctor, noi am mai avut nişte discuţii. În urmă cu două luni, comitetul director l-a sancţionat cu avertisment. Din păcate, problemele nu s-au rezolvat“, a declarat Florian Dumitrescu. Acesta a recunoscut că atitudinea doctorului Fulga este ca o palmă atât pentru medici, cât şi pentru spital, dar, a spus el, nu are ce să-i facă. „Domnul doctor e un pic cam rebel, să spun aşa. Şi cu mine se poartă la fel“, a menţionat managerul Florian Dumitrescu.

 

„I se va reţine un procent din salariu“

 

Conform declaraţiilor conducerii Spitalului Judeţean Slatina, nu numai pacienţii şi aparţinătorii acestora se plâng de comportamentul medicului de la Urgenţe. Şi unele cadre medicale sunt nemulţumite de modul în care se comportă şi le vorbeşte doctorul Fulga. Directorul spitalului susţine că, de cele mai multe ori, trece cu vederea modul în care se comportă medicul şi pentru faptul că unitatea se confruntă cu o lipsă de specialişti în medicina de urgenţă. „Avem doar patru medici la Urgenţe şi doi rezidenţi. Or, acolo se fac în jur de 100 de internări sau prezentări pe zi. Iar cum, în general, medicii sunt atraşi de clinicile mai mari, unde au alte posibilităţi, nu am avea cu cine să îl înlocuim pe doctorul Fulga în cazul în care
s-ar pune problema să fie dat afară. Luni (ieri – n.r.) se va întruni comitetul director pentru a discuta cazul. Conform legii, cel mai probabil, de data aceasta, domnului doctor i se va reţine un anumit procent din salariu pe una, două sau trei luni“, a afirmat managerul Spitalului din Slatina.

Exit mobile version