Acasă Local Purcei alăptaţi de o căţea

Purcei alăptaţi de o căţea

Cinci purceluşi de la o gospodărie particulară din Mehedinţi, care riscau să moară de foame după ce scroafa şi-a găsit sfârşitul la scurt timp după ce i-a fătat, au fost salvaţi de o căţeluşă, care i-a adoptat.

Ina, căţeaua de vânătoare a familiei Predescu, din localitatea Gura Motrului, judeţul Mehedinţi, a mers la coteţul unde purceluşii fuseseră lăsaţi să moară pentru că nu voiau să sugă din biberon şi i-a cărat pe rând în cuşca ei, unde i-a alăptat laolaltă cu cei doi căţei ai ei. Purceluşii au acceptat să sugă la căţeluşă şi au crescut, iar acum, chiar dacă mănâncă tărâţe, iarbă şi pâine, tot mai sug din când în când la căţea.

Proprietarul gospodăriei, Ion Predescu, a crezut la început că nu este normal ca o căţea să alăpteze purcei, dar, când a înţeles că acesta este singurul mod de a salva purceluşii de la moarte, a lăsat lucrurile în voia lor.

„Asta este, ce să le fac dacă ea îi lasă?! Acum, chiar dacă s-au făcut mari şi mănâncă şi mâncare, tot o mai fugăresc prin curte să o prindă, să mai sugă puţin, şi ea stă. Am observat că ambii căţei ai ei sunt un pic geloşi şi câteodată se supără şi îi muşcă pe purcei, dar tot vin şi mai sug împreună“, a spus, râzând, Ion Predescu.

Exit mobile version