17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPoliţiştii de frontieră, la ceas aniversar

Poliţiştii de frontieră, la ceas aniversar

Cadrele IJPF Dolj, alături de colegii din toată ţara, au sărbătorit ieri împlinirea a 144 de ani de la înfiinţarea instituţiei. Pe plan local, manifestările au avut loc la Calafat, în prezenţa reprezentanţilor instituţiilor judeţene.

 

Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Dolj a organizat o serie de activităţi pentru comemorarea momentului 24 iulie, la care au fost invitaţi atât mai-marii judeţului şi oraşului Calafat, cât şi delegaţii străine şi cadre aflate în rezervă. În 2008 se împlinesc 144 de ani de la semnarea Decretului nr. 893, prin care domnitorul Alexandru Ioan Cuza i-a unificat pe slujitorii frontierelor Moldovei şi Ţării Româneşti „de dincoace şi dincolo de Milcov“.

La Casa de Cultură din municipiu, comisarul-şef Ionişor Berceanu, şeful IJPF Dolj, a dat citire mesajului preşedintelui României, Traian Băsescu, al ministrului internelor şi reformei administrative, Cristian David, şi al Inspectorului General al Poliţiei de Frontieră Române. Prefectul de Dolj, Silviu Dumitru, şi preşedintele consiliului judeţean, Ion Prioteasa, au fost, de asemenea, printre cei care au transmis urările de „La mulţi ani!“ poliţiştilor de frontieră. Dintre aceştia, 14 ofiţeri şi 74 de agenţi au mai avut un prilej de sărbătoare, respectiv înaintarea în grad. Cu ocazia zilei festive au fost premiaţi şi câştigătorii concursurilor sportive organizate în acest an pentru cadrele IJPF Dolj, sub egida „Cupa 24 iulie“ la minifotbal, tenis de masă şi tir sportiv, ale căror merite au fost recunoscute prin acordarea de diplome şi premii.

Festivităţile au continuat cu o demonstraţie a Detaşamentului de Intervenţie al IJPF Dolj, exerciţiu în cadrul căruia poliţiştii de frontieră şi-au dovedit abilităţile în a imobiliza un grup de infractori. Evenimentul aniversar s-a încheiat cu o recepţie la care au participat invitaţii şi poliţiştii de frontieră din cadrul inspectoratului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS