17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPNL şi PSD vor capul lui Morar

PNL şi PSD vor capul lui Morar

Liberalul Crin Antonescu susţine că guvernul şi-ar da cu stângul în dreptul dacă i-ar prelungi mandatul lui Daniel Morar în fruntea DNA, iar deputatul PSD Victor Ponta a declarat că PSD ar putea depune o moţiune, simplă sau de cenzură, dacă actualul şef al DNA rămâne în funcţie.

 

Liderul deputaţilor PNL, Crin Antonescu, a declarat ieri, că păstrarea lui Daniel Morar în fruntea DNA ar arunca o lumină „proastă“ asupra guvernului Tăriceanu, acesta invocând drept argumente pentru schimbarea şefului DNA rezultatele slabe ale instituţiei, dar şi suspiciunile de partizanat politic. „Personal, consider că Daniel Morar nu a reuşit să facă din DNA o instituţie deasupra oricărei suspiciuni de partizanat politic. În calitate de şef al DNA, Morar nu a demonstrat nici că DNA e eficientă. Procurorii anticorupţie nu au reuşit să producă rezultatele pe care le aşteptăm toţi, ci mai mult au îngreunat instrumentarea dosarelor prin greşeli procedurale, trimiteri înapoi la instanţă“, a spus vicepreşedintele liberal.

Deputatul PNL nu s-a lăsat impresionat de laudele raportului CE pentru DNA şi nici de recomandarea autorităţilor comunitare de a menţine stabilitatea DNA. „Nu ştiu ce surse au avut cei care au redactat raportul, dar sunt unele pasaje care seamănă cu expresii ale persoanelor apropiate cuplului Băsescu-Macovei. Nici dacă vin şi americanii, şi japonezii să-mi spună că activitatea procurorilor, inclusiv ai DNA este eficientă, în timp ce a judecătorilor nu, eu tot n-o să cred“, a mai arătat Crin Antonescu. Criticile liberalilor la adresa lui Morar sunt împărtăşite şi de unii pesedişti. Vicepreşedintele PSD Victor Ponta spune şi el că formaţiunea sa se opune reînnoirii mandatului lui Morar şi că, dacă acesta este păstrat în funcţie de guvernul liberal, social-democraţii ar putea depune fie o moţiune simplă, fie una de cenzură. Mandatul lui Daniel Morar de procuror-şef al DNA expiră luna viitoare, el declarând că şi-ar dori să îşi continue activitatea la acest Parchet. Întrebat ce decizie va lua cu privire la mandatul lui Daniel Morar la şefia DNA, ministrul justiţiei, Cătălin Predoiu, a declarat miercuri că va face un anunţ în următoarele două săptămâni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS