Acasă Local Măturătorii, în grevă

Măturătorii, în grevă

Peste 60 de angajaţi ai firmei de salubrizare din Orşova, judeţul Mehedinţi, au luat cu asalt ieri-dimineaţă sediul primăriei. Oamenii s-au strâns la uşa edilului-şef pentru a protesta că au rămas fără locuri de muncă.

Primarul municipiului Orşova, Constantin Brăgaru, a aprobat o hotărâre de consiliu local, prin care îi interzice firmei de salubrizare să mai îngrijească spaţiile verzi şi să mai măture străzile, motiv pentru care directorul societăţii a trimis peste 60 de angajaţi acasă pe termen nelimitat.
Salariaţii SC Floricola, împreună cu directoarea Valentina Voicu, s-au adunat în faţa primăriei, sperând că primarul se va răzgândi, iar oamenii vor putea din nou să muncească.

„Ce să-i spun eu acum copilului meu?“

Măturătorii au spus că nu ştiu cum îşi vor mai creşte copiii.
„Nu mai avem ce să facem, nici nu ne mai vine să plecăm acasă. Ce să-i spun eu acum copilului meu? Avem rate la bănci, iar dacă nu le plătim ne iau apartamentele. De ce nu vrea domnul primar să ne dea banii şi îi pune pe alţii să muncească în locul nostru, când noi ar fi trebuit să săpăm spaţiile verzi şi să măturăm străzile?“, spunea una dintre femeile care au rămas fără slujbe.

„Floricola este de vină că oamenii au rămas fără locuri de muncă“

Primarul a spus însă că, de luna viitoare, chiar el îi va angaja la noua firmă de salubrizare, pe care o va înfiinţa în schimbul a 3,4 milioane de lei. „Nu eu sunt de vină că aceşti oameni au rămas fără locuri de muncă. Societatea Floricola este de vină, dar eu le-am promis că îi voi angaja. Voi reînfiinţa vechea firmă de salubrizare a oraşului, IGO, şi o voi transforma în serviciu public de salubrizare, iar cu gunoiul să facă Floricola ce vrea, pentru că are contract cu oamenii“, a spus Constantin Brăgaru.
Directorul firmei susţine că, de fapt, la mijloc este o problemă personală pe care primarul o are cu patronul societăţii de salubrizare, iar acesta este un prilej de răzbunare. „Domnul primar nu conştientizează ce se întâmplă. Aceşti oameni nu mai au unde să muncească din cauză că el se încăpăţânează să nu ne dea banii pentru salarii. Este o ură personală a domnului primar faţă de noi, faţă de patronul firmei Floricola, din cauză că a câştigat licitaţia acum doi ani, legal, iar acum încearcă pe orice cale să ne pună piedici. În prima şedinţă de consiliu local, domnul primar a încercat să rezilieze contractul, dar acest lucru nu este posibil pentru că noi avem licenţă şi contract pe 25 de ani pentru tot ce înseamnă curăţenia în oraş“, a declarat directoarea generală a SC Floricola, Valentina Voicu.

Exit mobile version