12.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjAu secat fântânile din Câmpu Mare

Au secat fântânile din Câmpu Mare


Fântânile din Câmpu Mare, Gorj, au secat iar câteva zeci de familii aşteaptă de trei ori pe săptămână cisterna cu apă a jandarmilor.

 

Seceta i-a lăsat fără apă pe oamenii strămutaţi în localitatea gorjeană Câmpu Mare, comuna Albeni. Dacă până de curând se mai găsea apă în fântânile din zonă, în prezent, aceasta a devenit cel mai căutat lucru. Singura salvare a celor câteva zeci de familii strămutate de la Roşia de Amaradia, din cauza alunecărilor de teren, o reprezintă cisterna cu apă de la Inspectoratul de Jandarmi „Tudor Vladimirescu“ Gorj. În urma promisiunilor repetate ale autorităţilor judeţene şi ale şefilor Primăriei Albeni, strămutaţii aşteaptă punerea în funcţiune a unui sistem de alimentare cu apă care să le rezolve problemele.

 

O singură autocisternă autorizată sanitar

 

Inspectoratul Judeţean de Jandarmi are la dispoziţie doar o autocisternă autorizată să transporte apă pentru alimentarea celor aflaţi la nevoie. „La solicitarea Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă constituit la nivelul judeţului Gorj, jandarmii din cadrul Inspectoratului Judeţean efectuează în fiecare zi de luni, miercuri şi vineri intervenţii de aprovizionare cu apă potabilă a locuitorilor din comuna Albeni, satul Câmpul Mare, cu autocisterna unităţii, a cărei capacitate este de 6.000 de litri. Autocisterna din dotarea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean «Tudor Vladimirescu» Gorj este singura autorizată sanitar pentru a transporta apă, intervenţia jandarmilor realizându-se şi cu ajutorul reprezentanţilor Primăriei din Albeni, care acordă sprijin pentru înştiinţarea în prealabil a localnicilor pentru pregătirea recipientelor în care se depozitează apa, precum şi în distribuirea acesteia. Aprovizionarea cu apă se realizează întrucât sursele de apă existente în zonă au secat“, a declarat Alin Ivan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean „Tudor Vladimirescu“ Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS