11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjStaţiunea Săcelu vrea fonduri UE

Staţiunea Săcelu vrea fonduri UE

Staţiunea Săcelu nu are canalizare, lucru ce poate pune în pericol existenţa ei, pentru că apele minerale cu proprietăţi multiple în tratarea numeroaselor afecţiuni ar putea fi infectate.

 

De mai mulţi ani, nimeni din administraţia publică locală din Gorj nu a luat vreo măsură pentru a rezolva problema canalizării. Noul primar al localităţii Săcelu, Ion Voica, le-a promis cetăţenilor că se va ocupa de această problemă. „Fără canalizare, resursele de apă minerală dispar. E cea mai mare problemă a staţiunii“. Potrivit edilului-şef din Săcelu, până în luna octombrie a acestui an, proiectul va fi gata: „Am început să facem demersurile necesare unui studiu de fezabilitate. Am iniţiat un proiect de accesare de fonduri europene conform Legii nr. 322 şi sperăm să fie gata până în octombrie. Avem nevoie de aproximativ două milioane de euro pentru a rezolva problema canalizării din staţiune“, a declarat primarul Ion Voica. Staţiunea Săcelu este vizitată de sute de turişti, care vin aici pentru a beneficia de calităţile nămolului şi ale apelor minerale. Apele de la Săcelu sunt saline şi sulfo-iodurate, fiind indicate în tratamentul diferitelor afecţiuni.

 

Puncte slabe

 

Potrivit unui studiu întocmit de specialiştii CJ Gorj, staţiunea Săcelu are puncte tari şi puncte slabe. Cele tari ar fi că beneficiază de un climat submontan şi colinar foarte plăcut, are potenţial balnear şi turistic. Lipsa structurilor de cazare este unul dintre punctele slabe enumerate de specialişti. De asemenea, se mai vorbeşte şi despre lipsa unor materiale de promovare a staţiunii atât în judeţ, cât şi în afara lui şi de lipsa unor parcuri acvatice.

 

Mii de turişti, la sfârşitul săptămânii

 

În weekendul trecut, aproximativ 2.000 de turişti au venit în staţiune. Un reprezentant al staţiunii Săcelu a povestit că apele minerale fac minuni pentru sănătate: „Am văzut cu ochii mei minuni. Un medic din Târgu Jiu a venit să se trateze. Mergea în baston şi după o lună de tratament nu mai avea nevoie de nici un sprijin“. Alte mii de persoane vin în fiecare săptămână în staţiune: „Am auzit că apele minerale sunt foarte bune. Copiii se distrează, se joacă, sunt şi terase, plus că este aproape de Târgu Jiu şi este convenabil“, a spus Ioana Mircescu din Târgu Jiu. Rodica şi Sorin şi-au făcut un obicei din a veni la Săcelu: „Venim de ani de zile aici la plajă. Este foarte plăcut“, a spus femeia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS