11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjLucrări de modernizare, finalizate înainte de termen

Lucrări de modernizare, finalizate înainte de termen

Şanţuri adânci, ţevi de mari dimensiuni, utilaje, zone pe unde nu se poate circula şi mult praf, cam aşa s-ar putea descrie, în câteva cuvinte, centrul oraşului Târgu Jiu.

 

Autorităţile locale spun că merită tot acest efort pentru că, la finalul lucrărilor, zona centrală a reşedinţei judeţului Gorj va avea un aspect european. Arhitectul Dumitru Florescu, cel care a realizat proiectul de modernizare, a spus că ritmul lucrărilor a devansat programul stabilit iniţial, astfel că acestea se vor încheia mult mai repede faţă de graficul de desfăşurare.

Lucrările de modernizare au presupus şi înlocuirea reţelelor de alimentare cu apă, canalizare şi gaze. Purtătoarea de cuvânt a Primăriei Târgu Jiu, Ramona Evulescu, a precizat că CEZ şi ROMTELECOM fac propriile lucrări. Dumitru Florescu a spus că înlocuirea reţelelor presupune o durată mai mare de executare.

 

Utilaje moderne

 

Lucrările de modernizare sunt efectuate de firmele POLARIS din Constanţa şi URBAN. Arhitectul Florescu speră că, până la sfârşitul anului, se vor încheia lucrările pentru primele două etape: „Până la sfârşitul anului, sper că se vor finaliza lucrările de modernizare până la Teatrul «Elvira Godeanu». Cele două firme au adus utilaje moderne şi lucrători specializaţi“.

Firma constănţeană a adus un exacavator modern, dar nici unul dintre muncitorii gorjeni nu ştia să lucreze pe acesta. A fost nevoie ca o persoană calificată să vină la Târgu Jiu şi să lucreze timp de câteva luni, perioadă în care a susţinut un curs de instruire. De asemenea, a mai fost nevoie ca doi specialişti să fie prezenţi la Târgu Jiu, pentru realizarea fântânilor arteziene.

 

Colorant adus din Spania, folosit pentru prima dată în România

 

Lucrările de modernizare a centrului oraşului Târgu Jiu au presupus şi folosirea în premieră a unui produs. Pentru betonul turnat pe lângă Prefectura Gorj s-a folosit un colorant adus din Spania. Numai că acesta nu mai fusese utilizat niciodată în România şi a fost nevoie de obţinerea unui aviz de la o comisie din cadrul Inspecţiei de Stat în Construcţii. Acest lucru a presupus efectuarea unor analize a produsului în laboratorul INCERC din Bucureşti. În final, a fost acordat avizul, iar colorantul adus din Spania a fost folosit la pavajul din Piaţa Prefecturii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU