12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalExerciţii pentru prevenirea infracţiunilor

Exerciţii pentru prevenirea infracţiunilor

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean în cooperare cu Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi a executat marţi, în jurul orei 10.00, în Punctul de Control Trecere Frontieră Porţile de Fier I, un exerciţiu tactic pentru restabilirea ordinii publice.

 

În zona unui duty-free, ordinea şi liniştea publică au fost grav tulburate de un grup de zece persoane care s-au prezentat la magazin pentru a achiziţiona produse. Nemulţumite de aplicarea unor noi reglementări legislative privind cumpărarea produselor ce se comercializează prin intermediul acestor magazine, persoanele au agresat verbal şi fizic vânzătorii şi lucrătorii Poliţiei de Frontieră aflaţi în serviciu, moment în care şi-au făcut apariţia efectivele specializate de intervenţie ale celor două structuri. În loc să renunţe la acţiunile ostile, la apariţia forţelor de ordine, persoanele turbulente au recurs la violenţe verbale şi fizice.

„Pe fondul producerii agresiunilor fizice asupra forţelor de ordine, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean şi Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi au acţionat prin folosirea forţei, conform reglementărilor legale în vigoare. Echipajul de intervenţie al Poliţiei de Frontieră a participat la blocarea zonei în care s-a produs tulburarea ordinii şi liniştii publice, acţionând pe sensul de ieşire din ţară cu misiunea de a dispersa sau reţine persoanele turbulente. Echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Mehedinţi au acţionat simultan cu echipajul Poliţiei de Frontieră prin blocarea podului internaţional şi participarea la reţinerea persoanelor turbulente“, a spus Claudia Mendea, purtătoarea de cuvânt a IJJ Mehedinţi.

Acest exerciţiu tactic are drept scop pregătirea personalului specializat din cadrul celor două structuri, privind modul de acţiune în comun pentru restabilirea ordinii publice.

La exerciţiu au participat 24 de jandarmi din partea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Mehedinţi, iar din partea Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră, 18 agenţi.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Mehedinţi a executat independent un exerciţiu tactic care a urmărit acţiunea elementelor de dispozitiv din paza şi protecţia Barajului Hidroenergetic şi de Navigaţie Porţile de Fier I şi a echipajelor de intervenţie pentru restabilirea ordinii publice ce a fost tulburată în zona punctului de control acces autovehicule.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS