12.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAurelia Cotoşman, destituită de la şefia Colegiului

Aurelia Cotoşman, destituită de la şefia Colegiului

Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului (MECT) a decis destituirea Aureliei Cotoşman din funcţia de directoare a Colegiului Naţional „Ion Minulescu“.

 

Părinţii şi elevii vor continua să lupte pentru repunerea în funcţie a directoarei pe care o consideră cel mai bun manager. Aurelia Cotoşman a spus ieri că s-a resemnat. Ea a aşteptat să predea documentele şi să explice persoanei care o va înlocui provizoriu ce are de făcut pentru buna desfăşurare a activităţilor de la Colegiul „Ion Minulescu“.

Marţi, directoarea a fost la MECT, unde a aflat că hotărârea fusese luată deja de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt. „Am fost la MECT, iar un funcţionar mi-a dat de înţeles că decizia a fost luată deja şi că ar fi trebuit să rezolv problema la ISJ. Mi-am dat seama că nu am cu cine să lupt şi am decis că nu voi mai face altceva decât să accept această decizie. Am făcut tot ce a depins de mine. Voi preda dosarele cu documente persoanei care mă va înlocui şi îi voi aduce la cunoştinţă modul în care se desfăşoară lucrările în campusul şcolar“, a spus ieri Aurelia Cotoşman.

Părinţii elevilor de la „Ion Minulescu“ sunt decişi să continue lupta, pentru a demonstra ministerului că decizia destituirii nu este justificată şi pentru a aduce la cunoştinţă performanţele unităţii şcolare în timpul conducerii Aureliei Cotoşman.

 

Propunere-fulger

 

Destituirea directoarei a venit în urma unui conflict generat de profesorul de matematică Mihai George, care a refuzat să pună note de trecere unor eleve din clasa a X-a E. Din dorinţa de a rezolva această problemă, managerul Cotoşman a format o comisie din doi profesori de specialitate, pentru a le evalua pe cele trei eleve. Notele obţinute, care le-au permis fetelor să nu rămână corigente, au fost trecute în catalog, în locul celor vechi, de directoare, care era şi şefa comisiei de evaluare. Profesorul de matematică a reclamat la Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt faptul că notele au fost modificate. Instituţia a propus destituirea Aureliei Cotoşman.

Profesorii, elevii şi părinţii de la „Ion Minulescu“ au afirmat că propunerea de destituire a fost o decizie pe considerente politice şi ambiţii personale. Pe de altă parte, conducerea ISJ Olt a susţinut că la baza deciziei a stat regulamentul şcolar şi ideea potrivit căreia, prin acceptarea situaţiei survenite la „Ion Minulescu“, se va crea un precedent periculos pentru învăţământul românesc.

Ipoteza potrivit căreia conflictul dintre Cotoşman şi inspectorul general, Nicolae Drăghici, a fost declanşat din cauza testării susţinute de fiul lui Drăghici, ce conta pentru participarea la Disney Cup, a fost infirmată de şeful ISJ. Acesta a spus că fiul său va merge la Disney Cup, pentru că s-a decis repetarea testării şi i s-a cerut Primăriei Slatina acordarea unui loc în plus pentru această excursie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU