12.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalApă pentru toţi!

Apă pentru toţi!

În doar câţiva ani, 18 comune din Dolj vor rezolva problema apei potabile, a canalizării şi a apelor uzate. Localităţile sunt incluse în cel mai mare proiect, în valoare de 177 de milioane de euro, iniţiat de consiliul judeţean.

 

Anul trecut, Ministerul Mediului a stabilit ca Doljul să facă parte din cele şase judeţe-pilot din cadrul Programul Operaţional Sectorial-Mediu. Din bani europeni a fost finanţat un masterplan, în care au fost analizate necesităţile fiecărei localităţi din judeţul Dolj în ceea ce priveşte alimentarea cu apă, canalizarea şi epurarea apelor uzate. Selectarea localităţilor care vor face parte din acest masterplan s-a făcut de către două firme în consorţiu, câştigătoare ale licitaţiei internaţionale organizate de minister, Pell Frischmann, din Marea Britanie, şi Romair Consulting, din Bucureşti. Pentru realizarea proiectului, condiţiile puse de consultanţi au fost transformarea Regiei de Apă Craiova în operator regional, dar şi existenţa unei asociaţii a utilizatorilor de apă din Dolj, ambele fiind îndeplinite în timp util la nivelul judeţului.

 

177 de milioane de euro pentru 18 localităţi

 

Ieri, la Consiliul Judeţean Dolj a avut loc o nouă întâlnire la care au participat consultanţii de proiect, executivul judeţean, precum şi cei 18 primari care vor beneficia într-o primă fază de facilităţile oferite în acest megaproiect. „Masterplanul trebuie depus la Bruxelles, pentru că valoarea lui este de 177 de milioane de euro şi nu poate fi aprobat de Bucureşti. Proiectul se va derula prin Compania de Apă Oltenia, iar localităţile selectate vor fi beneficiare. Locuitorii din cele 18 comunităţi vor avea condiţii mult mai bune decât cele din câteva oraşe“, a spus Ion Prioteasa, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj.

Masterplanul va avea efecte în toate cele 57 de localităţi ale Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Oltenia. Dintre acestea, vor beneficia de apă şi canalizare până în 2013 doar primele 18.

 

Cele 18 norocoase

 

Localităţile care vor intra în prima etapă a masterplanului pentru apă sunt: Băileşti, Bechet, Ciupercenii Vechi, Călăraşi, Ciupercenii Noi, Craiova, Dăbuleni, Desa, Drănic, Filiaşi, Ghidici, Ostroveni, Piscu Vechi, Poiana Mare, Rast, Sadova, Segarcea şi Valea Stanciului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII