Laborator de analize toxicologice, în Vâlcea

Autori
Etichete , ,


VÂLCEA. Pentru a combate consumul de stupefiante, autorităţile judeţene doresc să înfiinţeze la Vâlcea o comunitate terapeutică şi un laborator de analize toxicologice, care să vină în ajutorul tinerilor din regiunea de sud-vest a ţării. Acest proiect este iniţiat de Serviciul Regional Antidrog Dolj, în parteneriat cu specialişti din cadrul Secţiei ATI II Toxicologie Clinică din Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti şi cu Asociaţia „Forumul Antidrog“ FORAD Bucureşti.

Persoanele care sunt dependente de droguri şi care locuiesc în regiunea Olteniei vor putea fi tratate într-un centru, ce va fi înfiinţat în cadrul Spitalului nr. 2 din Râmnicu Vâlcea. În cadrul unei conferinţe de presă care s-a desfăşurat duminică, 13 iulie, la CJ, reprezentanţii Serviciului Regional Antidrog Dolj au prezentat măsurile care vor fi luate pentru combaterea consumului de droguri, mai ales în rândul tinerilor. „În urmă cu câţiva ani, judeţul Vâlcea era doar o zonă de tranzit a drogurilor. 473 de tineri au avut nevoie de tratament la Secţia de toxicologie de la Bucureşti. Din aceste motive, apreciez demersul de a crea acest centru în Vâlcea. Consiliul judeţean va acorda tot sprijinul, inclusiv logistic“, a declarat Ion Cîlea, preşedintele CJ Vâlcea. Conform unui studiu realizat în Vâlcea, Dolj şi Olt, 45% dintre băieţi şi 25% dintre fetele de vârstă şcolară s-au lăsat, cel puţin o dată, convinşi să încerce drogurile. În toate cele trei judeţe, consumul de tutun şi alcool se situează peste media pe ţară.

 

Tratament prin metoda ANR, pentru dependenţi


 

Un ajutor în lupta împotriva drogurilor îl va da Asociaţia „Forumul Antidrog“, care are ca obiect de activitate derularea de programe antidrog atât în ţară, cât şi în străinătate. Asociaţia a organizat seminarii de prezentare a riscului traficului şi consumului de droguri în şcoli şi licee din toată ţara. Forumul Antidrog promovează metoda ANR (reglare neurologică accelerată), selectează candidaţii pentru dezintoxicare, întocmeşte fişa medicală şi face recomandări pentru introducerea în program. Această asociaţie avea, la sfârşitul anului 2007, 25 de pacienţi trataţi cu succes de dr. Waismann prin metoda ANR. Dintre aceştia, trei sunt fete, cu vârste cuprinse între 21 şi 25 de ani, care consumă de opt-nouă ani heroină injectabilă, iar băieţii au vârste cuprinse între 22 şi 38 de ani şi consumă de peste zece ani heroină injectabilă, plus zece tablete de metadonă. În luna iunie, o delegaţie a asociaţiei s-a deplasat în Israel, la Clinica dr. Waismann, pentru un schimb de experienţă. Agenţia Naţională a Medicamentului a înregistrat în luna decembrie a anului trecut un produs „Revia“, utilizat în lupta împotriva nevoii toxicomanului de a se droga, dar medicamentul nu este folosit încă în spitalele din România, din cauza preţului ridicat. Specialiştii susţin că tratamentul cu acest produs este similar cu detoxifierea organismului, dar nu toţi pacienţii suportă acest tip de medicaţie. „Jumătate din cei care se înscriu în clinică nu parcurg tot traseul de trei săptămâni. După o săptămână, sar gardul şi se duc să-şi procure heroina“, a subliniat Cristian Ene, preşedintele Forumului Antidrog (FORAD). În perioada următoare, autorităţile judeţului Vâlcea vor discuta despre organizarea unui spaţiu, unde va funcţiona o unitate specializată în tratament terapeutic pentru consumatorii de droguri, respectiv a laboratorului pentru determinări toxicologice.Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de marţi, 15 iulie 2008

Actualitate

» Pârjol în Dolj
» Accident grav de motocicletă
» Se reiau plăţile pentru păgubiţii FNI
» Coşmar în autocar
» Anul şcolar, de 35 de săptămâni
» Bacalaureat, sesiunea a doua
» Mai puţin de 1% dintre români au card de sănătate

Local

» Scurte ştiri
» Minor în plasament, dispărut
» Echilibrul între carieră şi familie
» Furt de lemne
» Juristul CEZ a depus plângere penală împotriva firmei cehe
» Laborator de analize toxicologice, în Vâlcea
» Influenţa asupra celorlalţi, latură a conştiinţei de sine
» Febra reducerilor de preţuri
» Asociaţia care trebuia să salveze Valea Jiului e pe moarte
» Bărbatul răpit a fost adus acasă
» Cadavru scos de rude din canal
» Căutat pentru că şi-a înjunghiat prietenul
» Ultima naştere
» A dispărut dosarul lui Piedone
» Accident mortal la Işalniţa
» A lovit o femeie şi a fugit
» Măcelarul din Petroşani s-a inspirat de pe internet
» Încă un destin frânt de tren
» Dosariada înghite examenul scris
» Scurte ştiri
» Colegiile uninominale, mărul discordiei
» DNA – lăudat, parlamentul – criticat

Dolj

» Case protejate pentru oameni cu probleme

Gorj

» Scurte ştiri
» Incendii la locuinţe şi la groapa de gunoi
» Cel mai mare târg din ţară îşi deschide porţile
» Elevi gorjeni, ajunşi din greşeală olimpici

Sport

» Pandurii lui Toacsen urcă la munte
» Vâlcenii s-au comportat mediocru
» Bronz pentru România la Universitare
» Victor Hănescu, 21 de locuri mai sus în clasamentul ATP
» Oprea a sărit 16,97 m la Atena
» Alexandra Ursachi nu dorea vacanţă
» Raluca Dumitraşcu, vicecampioană europeană la judo
» Ivan şi Balint rămân acasă
» Anunt
» Liga I, după campionatele din Uzbekistan şi Yemen
» CF Chimia a obţinut încă două victorii în amicale
» Abonamente preferenţiale pentru suporterii gorjeni
» Jeremie Njock vrea să fie liber de contract

Magazin

» Menta în bucătărie

Opinii

» Şcoala & boala
» Linişte şi pace la Ştiinţa, deşi adevărul este altul

Top