Febra reducerilor de preţuri

Autori


Deşi nu a început perioada legală de soldare, magazinele de îmbrăcăminte şi încălţăminte din Slatina au redus preţul articolelor puse în vânzare cu până la 70 la sută.

 

OLT. Nici nu s-a deschis sezonul reducerilor de preţuri, că slătinenii au şi plecat la „vânătoare de reduceri“. Majoritatea firmelor au recurs la scăderi masive de preţuri pentru a-şi atrage clienţii, în speranţa că rafturile pline de mărfuri se vor goli cât ai clipi, iar casele de marcat se vor umple cu bani. În cursa pentru a atrage cei mai mulţi clienţi, comercianţii au afişat oferte care de care mai tentante.

Deşi legea prevede, însă, că lichidările de stocuri pot fi făcute doar în perioadele 15 ianuarie – 15 aprilie şi 1 august – 31 octombrie, vitrinele magazinelor din centrul comercial „Oltul“ sunt tapetate cu postere care anunţă „Mari reduceri de preţuri“, iar magazinul „Leonardo“ practică reduceri de până la 70 la sută, la încălţămintea de sezon. Slătinenii au posibilitatea să îşi aleagă articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte la preţuri mici în mai multe magazine.

Majoritatea articolelor de îmbrăcăminte de vară au preţuri reduse cu până la 70 la sută. Pantofii, sandalele şi papucii au şi ele aceleaşi reduceri, în majoritatea magazinelor de specialitate. La fuste, preţurile oscilează între 50 şi 90 de lei, tricourile de damă costă între 30 şi 45 de lei, în timp ce pantalonii de damă se pot cumpăra cu preţuri de la 40 la 100 de lei. Cele mai căutate sunt însă bluzele de damă, care ajung să coste între 30 şi 50 de lei.

La reduceri, tricourile pentru bărbaţi au preţuri cuprinse între 30 şi 60 de lei, iar pantalonii, de la 50 de lei, cât costau înainte, acum nu trec de 30 de lei. Sacourile sunt şi ele la mare căutare, iar de la 80-100 de lei, cât era preţul întreg, acum au ajuns la 60.

 

Tinerii, cei mai cheltuitori


 

Atenţie însă la etichetele produselor, pentru că nu toate hainele dintr-un magazin sunt la reducere şi vă puteţi înşela. Sau la umeraşele cu tricouri aflate la „preţuri începând de la 29,99 lei“, pentru că majoritatea produselor de acolo au preţuri mai mari decât suma înscrisă pe tichetul de reclamă. Sau la articolele care au două etichete cu preţuri diferite, iar la casă puteţi avea surpriza de a plăti preţul mai mare. Majoritatea cumpărătorilor au vârste cuprinse între 18 şi 25 de ani. „Sunt interesante ofertele, îmbrăcămintea este la jumătate de preţ. Dacă unele produse se vindeau acum câteva săptămâni cu sume între 100-150 de lei, acum au până la 70% reducere“, a spus Cristina S., care voia să probeze un tricou.

Slătinenii care au oftat după haine pe care nu şi le puteau permite în plin sezon au acum o şansă în plus să le achiziţioneze. „Am rămas fără bani, însă mă împrumut ca să-mi completez garderoba. Îmi plac lucrurile de calitate, dar nu-mi pot cumpăra în fiecare zi, aşa că reducerile sunt mai mult decât binevenite“, a mărturisit un tânăr.

„Pentru unii, reducerile au venit ca o mană cerească. Îmbrăcămintea şi încălţămintea de sezon pot fi cumpărate la preţuri mai mici. Agenţii comerciali se vor întrece în a convinge clienţii să le treacă pragul şi oferă reduceri de 20, 30 sau chiar 70 la sută. La fel se întâmplă şi în cazul magazinelor care comercializează încălţăminte. În unele societăţi comerciale, o pereche de papuci sau de pantofi a coborât de la 74 la 55 de lei, iar pe pantofi, de la 169 de lei, slătinenii pot da acum 85“, a spus Sanda D., o cumpărătoare care s-a interesat de preţuri.

 

Soldările se notifică la primărie

 

Cu minimum 15 zile înainte de începerea soldărilor, comercianţii au obligaţia să notifice, la primăria în a cărei rază teritorială îşi desfăşoară activitatea, perioada în care vor efectua vânzările de soldare. Comerciantul sau persoana împuternicită de acesta va completa câte două formulare de notificare. Un exemplar se depune sau se trimite la sediul primăriei, iar al doilea exemplar, împreună cu dovada sau confirmarea de primire, se păstrează la sediul structurii de vânzare respective. Comerciantul care intenţionează să facă reduceri promoţionale nu trebuie să facă notificare la primărie.Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de marţi, 15 iulie 2008

Actualitate

» Pârjol în Dolj
» Accident grav de motocicletă
» Se reiau plăţile pentru păgubiţii FNI
» Coşmar în autocar
» Anul şcolar, de 35 de săptămâni
» Bacalaureat, sesiunea a doua
» Mai puţin de 1% dintre români au card de sănătate

Local

» Scurte ştiri
» Minor în plasament, dispărut
» Echilibrul între carieră şi familie
» Furt de lemne
» Juristul CEZ a depus plângere penală împotriva firmei cehe
» Laborator de analize toxicologice, în Vâlcea
» Influenţa asupra celorlalţi, latură a conştiinţei de sine
» Febra reducerilor de preţuri
» Asociaţia care trebuia să salveze Valea Jiului e pe moarte
» Bărbatul răpit a fost adus acasă
» Cadavru scos de rude din canal
» Căutat pentru că şi-a înjunghiat prietenul
» Ultima naştere
» A dispărut dosarul lui Piedone
» Accident mortal la Işalniţa
» A lovit o femeie şi a fugit
» Măcelarul din Petroşani s-a inspirat de pe internet
» Încă un destin frânt de tren
» Dosariada înghite examenul scris
» Scurte ştiri
» Colegiile uninominale, mărul discordiei
» DNA – lăudat, parlamentul – criticat

Dolj

» Case protejate pentru oameni cu probleme

Gorj

» Scurte ştiri
» Incendii la locuinţe şi la groapa de gunoi
» Cel mai mare târg din ţară îşi deschide porţile
» Elevi gorjeni, ajunşi din greşeală olimpici

Sport

» Pandurii lui Toacsen urcă la munte
» Vâlcenii s-au comportat mediocru
» Bronz pentru România la Universitare
» Victor Hănescu, 21 de locuri mai sus în clasamentul ATP
» Oprea a sărit 16,97 m la Atena
» Alexandra Ursachi nu dorea vacanţă
» Raluca Dumitraşcu, vicecampioană europeană la judo
» Ivan şi Balint rămân acasă
» Anunt
» Liga I, după campionatele din Uzbekistan şi Yemen
» CF Chimia a obţinut încă două victorii în amicale
» Abonamente preferenţiale pentru suporterii gorjeni
» Jeremie Njock vrea să fie liber de contract

Magazin

» Menta în bucătărie

Opinii

» Şcoala & boala
» Linişte şi pace la Ştiinţa, deşi adevărul este altul

Top