29.6 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalEchilibrul între carieră şi familie

Echilibrul între carieră şi familie

Care sunt principalele reguli ce trebuie respectate pentru a beneficia de echilibru între viaţa profesională şi cea de familie? Cu această întrebare se confruntă majoritatea femeilor care vor să aibă o familie unită, dar şi o carieră de invidiat.

 

Exisă numeroase metode care te ajută să înlături dezechilibrul ce ar putea să apară la un moment dat între activităţile profesionale şi viaţa de cuplu şi familie, în general.

 

Sfaturi utile pentru a profita de o viaţă armonioasă

 

Pentru multe dintre femeile din România, viaţa înseamnă activitate şi independenţă materială. De aici apar problemele legate de statutul femeii în societate, de rolul acesteia în viaţa de familie, dar şi în viaţa profesională. Cariera şi familia îţi cer, în egală măsură, timp, implicare, atenţie şi energie. Cum nu toate femeile reuşesc să fie învingătoare în ambele domenii, ia naştere conflictul dintre responsabilităţile de la serviciu şi cele familiale. Există, însă, numeroase metode şi tehnici de aplanare a conflictelor ce pot apărea în mod inconştient şi care le oferă femeilor şansa de a excela atât în viaţa de familie, cât şi în activităţile profesionale. Una dintre aceste metode şi poate cea mai simplă face referire la încercarea de a renunţa la sentimentele negative acumulate pe parcursul unei zile de muncă, atunci când ajungem acasă, lângă cei dragi. Aceeaşi metodă sau tehnică poate fi aplicată şi în cazul în care problemele de familie influenţează activităţile profesionale. Chiar dacă viaţa de familie şi viaţa profesională se influenţează reciproc, trebuie înţeles faptul că fiecare dintre cele două activităţi merită atenţia cuvenită. Capacitatea de a suporta stresul legat de profesie şi familie depinde în totalitate de atitudine, de nevoile personale şi de resursele de care dispunem.

 

Metode practice de păstrare a echilibrului între viaţa personală şi carieră

 

Fiecare dintre noi îşi doreşte o viaţă de cuplu fericită, lipsită de stres sau griji. Acest lucru devine mai dificil atunci când ne confruntăm zilnic cu activităţi profesionale obositoare. Viaţa de cuplu presupune comunicare, însă programul la locul de muncă poate constitui un factor negativ, astfel că timpul petrecut alături de partenerul de viaţă devine din ce în ce mai scurt.

Metodele care vin în ajutorul vieţii de cuplu sunt diverse şi depind în foarte mare măsură de gradul de implicare a partenerilor în activităţile domestice şi profesionale, de felul în care sunt împărţite atribuţiile în cuplu, de resursele de care dispun în rezolvarea unor conflicte de interes familial sau profesional, de comunicarea pozitivă, dar şi de gestionarea timpului liber.

În cazul în care ambii parteneri lucrează în acelaşi domeniu, activităţile profesionale pot avea o influenţă pozitivă, contribuind la dezvoltarea comunicării în cuplu, la schimbul de idei şi la ajutorul reciproc în rezolvarea unor sarcini dificile.

Sfaturi: Oricât de complexe sunt atribuţiile familiale, viaţa profesională are un rol pozitiv, atâta timp cât pot fi înţelese nevoile celor dragi şi atâta timp cât atenţia acordată carierei nu devine primordială.

Articol preluat de pe site-ul www.info-ghid.ro

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU