16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalBărbatul răpit a fost adus acasă

Bărbatul răpit a fost adus acasă

MEHEDINŢI. Bărbatul din Strehaia, care a fost răpit sâmbătă seară de doi interlopi din Timişoara, a fost adus duminică acasă, în viaţă, după ce poliţiştii din Mehedinţi l-au găsit bătut într-un lan de porumb aproape de Caransebeş.

Ion Buştean a fost răpit de câţiva interlopi din cauza unei datorii de 200.000 de lei pe care acesta o avea de plătit.

Câţiva membri din familia bărbatului au aşteptat mai bine de patru ore în faţa sediului poliţiei, cu contracte în mână prin care justificau, într-un fel, afacerea pe care Ion Buştean o avea cu un turc din Timişoara, cel care a comandat răpirea.

„Mi-a răpit copilul şi mi l-a omorât cu bătaia nenorocitul de turc. Avea afaceri legale cu noi. Avem contracte, să le vadă poliţia. Pe facturi scrie că avem să-i dăm o sumă de bani şi acum vine el şi ne cere dublu. Păi aşa se fac afacerile? Mi-a omorât copilul în bătaie“, a spus o rudă a bărbatului răpit.

Ion Buştean a povestit poliţiştilor din Drobeta Turnu Severin cum a fost bătut pentru ca familia lui să plătească banii.

„M-au băgat în maşină, m-au ameninţat şi mi-au spus că, dacă până astăzi (duminică – n.r.), la ora 11.00, familia mea nu plăteşte cât cer ei, mă omoară. Mulţumesc lui Dumnezeu că am reuşit să scap. Am prins un moment în care ei au adormit şi am fugit. Am alergat desculţ, fără haine, aşa cum mă vedeţi. M-au şi jefuit, mi-au luat lanţul de aur de la gât, banii pe care îi aveam la mine şi telefonul. Am fugit şi
m-am ascuns într-un lan de porumb“, a spus Ion Buştean în faţa poliţiei.

„Bărbatul a fost victima unei răpiri pentru o sumă de bani, iar în prezent efectuăm cercetări pentru identificarea celor două persoane care l-au răpit“, a declarat Pantelică Bobârsc, comisar- şef la IPJ Mehedinţi.

Poliţia continuă cercetările, având un cerc de suspecţi. După declaraţiile bărbatului răpit, oamenii legii încearcă să realizeze un portret-robot.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS