Acasă Local Gorj Carnagiu la Budieni

Carnagiu la Budieni

Trei persoane, dintre care doi copii de nouă şi zece ani, şi-au pierdut viaţa într-un grav accident feroviar petrecut în judeţul Gorj. Alte trei persoane sunt la spital în stare foarte gravă. Accidentul a avut loc ieri după-amiază, la trecerea la nivel cu calea ferată din localitatea Budieni. În maşină se aflau doi localnici din Budieni, împreună cu patru copii. Automobilul Dacia în care se aflau cei şase a fost izbit de un tren, după ce şoferul a încercat să traverseze calea ferată fără să se asigure.

Potrivit poliţiştilor, şi-au pierdut viaţa Gheorghe Lunculescu, de 34 de ani, din Scoarţa, Ana-Maria Scurtu, de nouă ani, şi Florin Băncilă, de zece ani. Din primele cercetări, se pare că autoturismul a fost condus de Ion S., de 40 de ani, tot din Scoarţa, care are doar o fractură la picior. „Un adevărat carnagiu. Cei care au fost transportaţi la spital nu au şanse de supravieţuire. Pe bărbat l-am găsit sub maşină. Era conştient. Copiii erau în comă“, a spus unul dintre angajaţii ambulanţei.

Cele şase persoane din maşină plecaseră la scăldat. Bunica Anei-Maria Scurtu le-a povestit poliţiştilor că fetiţa a vrut neapărat să meargă la scăldat: „A venit la mine şi m-a implorat să îi dau voie să meargă şi ea la baie. Am lăsat-o, că era cald, dar, dacă ştiam eu că se va întâmpla aşa ceva, nu o lăsam. Acum uite-i cum sunt, grămadă toţi, săraca fetiţa mea cea dragă“, a spus femeia plângând.

„Eram în tindă, făceam nişte mâncare şi i-am văzut când au trecut cu maşina. Am auzit apoi bubuitura şi am realizat că au murit loviţi de tren. Am venit aici să văd ce s-a întâmplat“, spus Doina Cărăgui, localnică din Budieni.

Exit mobile version