14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalAccident provocat de un şofer neatent

Accident provocat de un şofer neatent

Două autoturisme au fost implicate sâmbătă, în jurul prânzului, într-un accident de circulaţie ce a avut loc pe DN 65, pe raza comunei Priseaca, după ce unul dintre şoferi nu s-a asigurat corespunzător la virajul la stânga.

La intersecţia cu drumul comunal ce duce spre Priseaca, Cristian Ene, de 35 de ani, din localitate, aflat la volanul Daciei cu numărul OT-02-VSG, nu s-a asigurat în momentul în care a virat stânga şi a fost lovit din spate de autoturismul Renault Laguna, cu numărul B-46-WMA, condus de Emilian S., din Bucureşti, care se angajase regulamentar în depăşire.

În urma impactului, Dacia s-a oprit într-un şanţ, iar celălalt automobil a ajuns pe câmp. Din fericire, evenimentul rutier s-a soldat numai cu pagube materiale, ambii şoferi alegându-se doar cu o sperietură zdravănă.

La faţa locului s-a deplasat un echipaj de poliţie pentru cercetări.

Cristian Ene susţine că vinovat de producerea accidentului este şoferul Renaultului, care circula cu viteză mare şi n-a observat intenţia sa de a schimba direcţia de mers. „M-am asigurat şi am semnalizat dinainte. În spatele meu era o maşină de Vâlcea. Şoferul a văzut că semnalizez stânga şi a aşteptat să intru pe drumul din stânga. Cel cu Renaultul a intrat în depăşire şi m-a lovit. Uitaţi unde m-a aruncat. Avea viteză mare, normal, păi nu se văd urmele de frânare?“, a spus conducătorul Daciei.

Din verificările poliţiştilor reiese însă că vinovat de accident este Cristian Ene, pentru că nu s-a asiguat la efectuarea virajului la stânga. „Cei doi şoferi nu se aflau sub influenţa alcoolului. Conducătorului Daciei i se va reţine permisul de conducere şi va fi amendat“, a spus unul dintre poliţiştii prezenţi la faţa locului, agentul-şef Ionuţ Andronie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS