10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalŞofer ucigaş, în comă alcoolică

Şofer ucigaş, în comă alcoolică

Un bărbat de 70 de ani şi-a pierdut viaţa, iar un băieţel de trei ani a ajuns în stare critică la spital, în urma unui accident de circulaţie petrecut luni seară, în Slatina, chiar lângă Spitalul Judeţean de Urgenţă. Tragedia a fost provocată de tatăl copilului, care  s-a urcat la volan aproape în comă alcoolică.

Tragedia s-a produs pe trecerea de pietoni din faţa complexului Hotel Parc, în jurul orei 22.10. Marin Arcan, unchiul şefului Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Olt, colonelul Valentin Voicu, intenţiona să traverseze strada pe trecerea de pietoni semnalizată cu indicatoare şi marcaje. Aproape de mijlocul străzii, bătrânul a fost izbit de un autoturism Cielo, cu numărul de înmatriculare OT-01-MNO, proprietatea lui Mihai O., dar care era condus de Gheorghe Olteanu, de 32 de ani, din Slatina.
În urma impactului, bătrânul a fost proiectat câţiva metri pe asfalt şi a murit pe loc. Fiul şoferului, Mihai Andreti, care se afla pe scaunul din faţă al maşinii, a fost proiectat cu capul prin parbriz. Copilul a fost dus la spital mai mult mort decât viu. Din cauza stării grave în care se afla, micuţul a fost transferat la Bucureşti.

Impact nimicitor

După accident, bătrânul a fost transportat cu ambulanţa la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, în speranţa că medicii mai pot face ceva pentru salvarea acestuia. Totul a fost în zadar. Cadrele medicale de la Unitatea de Primiri Urgenţe nu au mai putut decât să constate decesul.
Copilul a ajuns la spital în viaţă, dar medicii au fost rezervaţi cu privire la şansele lui de supravieţuire.
„Copilul a fost adus în stare gravă, el fiind diagnosticat cu politraumatism prin accident rutier, comă de gradul IV, dilacerare cerebrală. El este în stare gravă şi are şanse minime să supravieţuiască. A fost transferat cu ambulanţa la Spitalul «Floreasca» din Bucureşti“, a spus purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, Cristina Toşu. Ieri, starea băieţelului nu se schimbase.
„Este foarte grav. E tot în comă de gradul IV. Şansele de supravieţuire sunt… foarte mici“, a spus medicul de gardă din Secţia neurochirurgie – reanimare a Spitalului de Urgenţă „Floreasca“ din Bucureşti.
Deşi fac tot ce pot să îi salveze viaţa, medicii de la spitalul din Capitală spun că băieţelul este prea mic pentru răni atât de grave şi că se tem că organismul lui va ceda.
Medicii mai spun că, în cazul în care băieţelul va trăi, el va rămâne cu sechele pentru tot restul vieţii.

Viteză mare

Ajunşi la faţa locului pentru cercetări, poliţiştii rutieri au constatat că şoferul implicat în accident era aproape în comă alcoolică, aparatul etilotest indicând 1,72 mg/l alcool pur în aerul expirat. În urma cercetărilor, Gheorghe Olteanu a fost dus de poliţişti la spital, pentru recoltarea probelor de sânge. „Nu aveam viteză mare, cam 40 km/h. Pietonul mi-a apărut brusc în faţă şi n-am mai putut să-l evit. Copilul era lângă mine, în faţă, când s-a întâmplat“, a declarat conducătorul auto.
Martori au spus că autoturismul implicat în accident rula cu viteză foarte mare spre spital. „Cred că a avut pe puţin 100 km/h., iar pe trecere l-a lovit pe bătrân. L-a luat pe parbriz şi l-a aruncat câţiva metri pe asfalt“, a spus unul dintre trecătorii care se aflau în zonă în momentul producerii accidentului. Şoferului i-a fost întocmit dosar penal pentru conducere cu o alcoolemie care depăşeşte limita legală, ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă.
De asemenea, i s-a reţinut permisul de conducere, în vederea anulării. Şoferul riscă pedeapsa cu închisoarea până la şapte ani“, a declarat comisarul Nicolae Cărămizaru, şeful Biroului Siguranţa Circulaţiei din cadrul Poliţiei Rutiere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

14 COMENTARII