17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPonta candidează şi îl vrea din nou parlamentar pe Iliescu

Ponta candidează şi îl vrea din nou parlamentar pe Iliescu

Vicepreşedintele PSD, Victor Ponta, şi-a anunţat candidatura pentru Camera Deputaţilor şi a făcut public faptul că îşi doreşte ca Ion Iliescu să candideze pentru încă un mandat, performanţele politice ale fostului şef de stat fiind o ţintă greu de atins de actuala echipă de conducere social-democrată.

 

GORJ.Vicepreşedintele PSD, Victor Ponta, doreşte să obţină un nou mandat de deputat în judeţul Gorj. Liderul social-democrat şi-a anunţat intenţia în cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc ieri, la Târgu Jiu. Victor Ponta a afirmat că va candida acolo unde poate fi util, pe baza sondajului comandat de PSD Gorj. Politicianul bucureştean, care în urmă cu cinci ani
s-a mutat în localitatea gorjeană Baia de Fier, consideră că are notorietatea cea mai mare între pesediştii gorjeni, prin faptul că a fost ministru, parlamentar şi că deţine funcţia de vicepreşedinte al partidului, la nivel naţional. „Sper să candidez acolo unde e nevoie şi unde trebuie, pentru mine competiţia fiind un lucru normal. Nu cred că există contracandidaţi slabi, dar nici contracandidaţi de care mie să-mi fie teamă“, a menţionat Victor Ponta. Pentru alegerile parlamentare, în judeţul Gorj au fost delimitate opt colegii, şase pentru mandate în Camera Deputaţilor şi două pentru Senat.

În ceea ce priveşte alianţa cu PC, Victor Ponta a făcut public faptul că pesediştii gorjeni vor susţine un candidat conservator pentru parlament. „Eu cred că la viitoarele alegeri generale trebuie să alegem mult mai bine şi să reuşim să luăm un mandat pentru cineva de la PC pentru că, în baza rezultatelor de la alegerile locale, conservatorii nu pot obţine un parlamentar mergând singuri“, a declarat Ponta.

 

Iliescu, aureolat de Ponta

 

În acelaşi cadru, Victor Ponta a spus că Ion Iliescu nu ar trebui să se retragă din viaţa politică şi aşteaptă ca acesta din urmă să îşi anunţe candidatura pentru un nou mandat la Senat. Fostul preşedinte al statului s-ar putea retrage doar în momentul în care actuala echipă de conducere a social-democraţilor va depăşi performanţele realizate de Ion Iliescu, pe vremea când aceasta se afla în fruntea PSD. „Ştiţi când cred eu că trebuie să se retragă domnul Iliescu? Când o să luăm noi câte voturi a luat dânsul. Când noua echipă Geoană – Diaconescu – Ponta -Dragnea o să câştige cât a câştigat Iliescu, atunci cred că se poate retrage. Deocamdată, nu am făcut lucrul acesta. Când o să câştigăm şi parlamentarele, şi prezidenţialele, sunt convins că domnul Iliescu va spune singur «OK, este o nouă generaţie în PSD, mă pot retrage»“, a declarat vicepreşedintele PSD.

Ponta a mai spus că în România există colegii electorale în care Ion Iliescu va ieşi parlamentar fără probleme. „La votul uninominal, e prima dată când se joacă după noi reguli, e greu să spui că se câştigă într-un colegiu sau nu. În cazul domnului Iliescu, eu sunt convins că există colegii în care aş paria toţi banii că iese şi nu îmi fac griji, aşa cum nici dânsul nu îşi face griji că nu va fi ales“, a afirmat Ponta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS