13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAmenzi de 90.100 de lei de la Garda Financiară Olt

Amenzi de 90.100 de lei de la Garda Financiară Olt

OLT. Mai multe societăţi comerciale din judeţul Olt au fost verificate, săptămâna trecută, de comisarii Gărzii Financiare, controalele lăsându-se cu amenzi.

Comisarii financiari au constatat abateri de la prevederile legale în 43 de cazuri. 40 dintre firmele depistate cu nereguli au fost sancţionate contravenţional cu amenzi în valoare de 90.100 de lei.

Trei agenţi economici au fost găsiţi cu nereguli financiare, prejudiciul creat fiind de 137.050 de lei. Împotriva administratorilor s-au formulat sesizări penale. Comisarii au verificat 26 de societăţi comerciale din domeniul comerţului, 25 dintre acestea fiind sancţionate contravenţional cu amenzi în valoare de peste 32.620 de lei. În cazul unei firme din cele 25 verificate a fost formulată sesizare penală împotriva administratorului. Nici una dintre cele patru societăţi de construcţii controlate de comisari nu a putut să dovedească faptul că desfăşoară activităţi cu respectarea legislaţiei financiar-contabile. Garda a controlat săptămâna trecută şi casele de schimb valutar, aplicând amenzi de 12.000 de lei. Alte şase firme au fost găsite cu probleme privind dotarea şi utilizarea aparatelor de marcat electronice fiscale, fiind sancţionate contravenţional cu amenzi în valoare de 12.000 de lei. „Randament“ au avut comisarii şi în domeniul jocurilor de noroc. Trei firme au fost amendate cu 5.000 de lei. Tot săptămâna trecută, comisarii financiari au controlat şi câţiva agenţi economici care se ocupă cu domeniul deşeurilor, împotriva cărora, pentru un prejudiciu de 104.430 de lei, s-au formulat sesizări penale.

 

 

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS