Acasă Local Poluare cu motorină pe Dunăre

Poluare cu motorină pe Dunăre

MEHEDINŢI. 200 de metri pătraţi din apele Dunării au fost poluaţi cu carburant, provenind de la o autobasculantă care s-a răsturnat luni seară în fluviu, în zona plajei neamenajate din Schela.

Autobasculanta urma să execute manevre de descărcare, iar la un moment dat, din cauza greutăţii, autovehiculul s-a răsturnat în Dunăre. Din fericire, şoferul nu a păţit nimic.

Lucrătorii Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Mehedinţi au intervenit cu materiale absorbante pentru neutralizarea petei de substanţe petroliere apărute în sectorul plajei municipiului Drobeta-Turnu Severin.

„La suprafaţa apei, în zona unui şantier de amenajare a unor taluzuri, au apărut irizări de carburant pe o suprafaţă de circa 200 de metri pătraţi, cauzate de scurgerea motorinei din rezervorul unei autobasculante răsturnate în Dunăre, ca urmare a unei manevre greşite de descărcare a balastului transportat. Am intervenit de urgenţă, pentru că în aval de locul unde autovehiculul s-a scufundat se află staţia de alimentare cu apă potabilă a municipiului Drobeta Turnu Severin“, a declarat Ion Sandu, directorul SGA Mehedinţi.

În urmă cu aproximativ două săptămâni, în acelaşi loc, o maşină de mare tonaj a căzut în apă, în timp ce încerca să transporte pământ, însă nu a fost înregistrată nici o scurgere de carburant.

 

 

Exit mobile version