5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPoluare cu motorină pe Dunăre

Poluare cu motorină pe Dunăre

MEHEDINŢI. 200 de metri pătraţi din apele Dunării au fost poluaţi cu carburant, provenind de la o autobasculantă care s-a răsturnat luni seară în fluviu, în zona plajei neamenajate din Schela.

Autobasculanta urma să execute manevre de descărcare, iar la un moment dat, din cauza greutăţii, autovehiculul s-a răsturnat în Dunăre. Din fericire, şoferul nu a păţit nimic.

Lucrătorii Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Mehedinţi au intervenit cu materiale absorbante pentru neutralizarea petei de substanţe petroliere apărute în sectorul plajei municipiului Drobeta-Turnu Severin.

„La suprafaţa apei, în zona unui şantier de amenajare a unor taluzuri, au apărut irizări de carburant pe o suprafaţă de circa 200 de metri pătraţi, cauzate de scurgerea motorinei din rezervorul unei autobasculante răsturnate în Dunăre, ca urmare a unei manevre greşite de descărcare a balastului transportat. Am intervenit de urgenţă, pentru că în aval de locul unde autovehiculul s-a scufundat se află staţia de alimentare cu apă potabilă a municipiului Drobeta Turnu Severin“, a declarat Ion Sandu, directorul SGA Mehedinţi.

În urmă cu aproximativ două săptămâni, în acelaşi loc, o maşină de mare tonaj a căzut în apă, în timp ce încerca să transporte pământ, însă nu a fost înregistrată nici o scurgere de carburant.

 

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS