10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMinerii au pichetat prefectura

Minerii au pichetat prefectura

MEHEDINŢI. Peste o sută de mineri au pichetat ieri-dimineaţă, timp de o oră, sediul Prefecturii Mehedinţi. Ei şi-au exprimat astfel nemulţumirile faţă de Guvernul României, pentru neputinţa şi nepăsarea în a rezolva problemele salariale ale minerilor.

Oamenii sunt nemulţumiţi şi spun că nimic nu-i va opri să meargă până la capăt pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă în fiecare zi din cauza guvernului, care îi tratează cu indiferenţă.

Liderul minerilor din Mehedinţi, Norocel Rafael Ciorăscu, susţine că, în perioada 15 iulie-1 august, se vor desfăşura mai multe greve, ce vor avea loc în faţa sediilor de mină şi a Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia (SNLO) din Târgu Jiu, iar dacă revendicările nu vor fi onorate de conducerea SNLO, minerii se pregătesc să plece pe jos spre Capitală, zece zile mai târziu.

„Este o pichetare care era preconizată, deci respingem cu fermitate hotărârea Guvernului României de a nu creşte salariul minim pe economie conform înţelegerii pe care a avut-o guvernul cu sindicatele. Cerem guvernului să răspundă pozitiv la cererile sindicatelor şi ale opiniei publice privind această creştere a salariului, cereri care sunt pe deplin justificate, având în vedere creşterea preţurilor la energia electrică, gaze şi alimente“, a declarat liderul Rafael Norocel Ciorăscu.

Cei peste 3.000 de sindicalişti ai bazinului carbonifer din judeţul Mehedinţi sunt decişi să înceapă aceste proteste pentru a determina Ministerul Economiei şi Finanţelor să intervină pentru achitarea contravalorii lignitului livrat. „Aceste pichetări sunt doar un preludiu la acţiunile noastre de protest împotriva acestui guvern care are o strategie la îndemâna oricărui borfaş. Cresc preţurile acum, e o stare de normalitate, populaţia este foarte incitată, iar după aceea, în toamnă, o să vină şi o să ne acorde acea creştere de salariu de la 500 la 540 de lei. Noi speram ca, prin acţiunile noastre, să rezolvăm problema blocajului financiar şi situaţia critică din lignitul din Oltenia“, a mai spus liderul minerilor din Mehedinţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS