16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalUn deţinut de la PMS Târgu Jiu, dat dispărut

Un deţinut de la PMS Târgu Jiu, dat dispărut

MEHEDINŢI. Un deţinut din Mehedinţi, care avea de ispăşit o pedeapsă de 12 ani pentru înşelăciune, este dat dispărut, fiind căutat de toată poliţia din România, dar şi peste hotare. Constantin Roman, din satul Bâltane, comuna Greci, este dat în consemn la frontiera României, după ce vineri nu s-a întors la penitenciar, de unde primise o permisie pentru bună purtare.

Delincventul, care urma să fie eliberat peste şase luni, nu ar fi avut nici un motiv să dea bir cu fugiţi. Rudele cred că bărbatului i s-a întâmplat ceva rău, pentru că a plecat să se întâlnească cu câţiva interlopi romi din Strehaia, care aveau o datorie mai veche la el, şi nu s-a mai întors. „A venit acum o săptămână şi a stat doar o jumătate de oră în sat. Ne-a spus că se duce la poliţie să îl anunţe pe şeful de post că va fi acasă cinci zile şi să-i vizeze biletul de concediu. S-a întors de la poliţie şi a plecat spre Strehaia, unde, din spusele lui, trebuia să se vadă cu doi romi, care aveau să-i dea nişte bani. De atunci nu l-am mai văzut“, a declarat Marin Roman, tatăl deţinutului.

Conducerea Penitenciarului de Maximă Siguranţă din Târgu Jiu i-a acordat bărbatului, care stătea după gratii de şase ani, o permisie pentru bună purtare, iar vinerea trecută trebuia să se întoarcă. „Avea o permisie pentru cinci zile, nu se cunosc motivele pentru care nu s-a mai întors după gratii. Este dat în urmărire şi este căutat de poliţie“, a declarat Carin Sică, subinspector IPJ Mehedinţi.

Vecinii susţin că l-au văzut pe evadat doar pentru scurt timp. Ei au mai spus că oamenilor din sat le era frică şi în urmă cu şase ani de Costel Roman, considerat unul dintre cei mai periculoşi oameni din zonă, care avea zeci de afaceri necurate cu interlopi din Strehaia. „Am auzit discuţia pe care a avut-o cu tatăl lui. I-a spus că după şase luni va veni acasă şi va fi liber. A mai zis că pleacă la Strehaia, să se întâlnească cu nişte romi, şi de atunci nu l-am mai văzut“, a spus Ilie Roman, vecin cu deţinutul.

Cunoscuţii din Strehaia ai bărbatului spun că acesta a trecut prin oraş, unde a stat foarte puţin la o cafea, la benzinăria Petrom de la marginea oraşului. Apoi, cu un taxi înmatriculat în Gorj, a plecat spre Craiova, de unde voia să ajungă în Grecia, să se răzbune pe fosta lui soţie, care a fugit de acasă cu copiii şi s-a recăsătorit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS