24.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalRectorul UCB vrea examen de admitere la facultate

Rectorul UCB vrea examen de admitere la facultate

Adrian Gorun, rectorul Universităţii Constantin Brâncuşi (UCB) din Târgu Jiu, consideră că media de la examenul de bacalaureat nu ar mai trebui luată în considerare la admiterea la facultate. Gorun va solicita ministerului reintroducerea examenului de admitere la facultate.

Anul acesta, examenul de bacalaureat a fost un mare „faliment“, în opinia lui Adrian Gorun, rectorul UCB Târgu Jiu. Rectorul va trimite o adresă la Ministerul Educaţiei prin care va cere reintroducerea examenului de admitere în învăţământul superior. De asemenea, Gorun va cere demisia atât a secretarului de stat Svetlana Preoteasa, cât şi a ministrului Cristian Adomniţei. „Bacalaureatul de anul acesta a dovedit încă o dată că este un faliment naţional. Faliment prin modul de organizare, prin subiectele care au fost. Nu se poate să existe asemenea diferenţe de procente între mediile din liceu şi cele de la bac. Olimpicii au fost surclasaţi de nişte necunoscuţi, de nişte elevi care nu au muncit şi nu au învăţat. Dacă ar fi să facem un experiment, ar trebui să luăm câţiva dintre aceşti elevi care au luat note mari la bac, să îi ducem într-o clasă şi să le dăm aceleaşi subiecte ca la examen, dar să fie strict supravegheaţi. Cred că diferenţele ar fi de patru sau cinci puncte. Din această cauză, UCB va cere neluarea în calcul a mediei de la bac şi reintroducerea examenului de admitere“, a precizat Gorun.

Cei implicaţi în organizarea bacului ar trebui demişi

Alături de alţi membri din cadrul conducerii UCB Târgu Jiu, rectorul Adrian Gorun a declarat că va cere demiterea tuturor celor care au fost implicaţi la nivel naţional în organizarea examenului de bacalaureat de anul acesta.
„Să fie demişi sau să demisioneze toţi cei care au fost implicaţi, Svetlana Preoteasa, Cristian Mirescu, dar şi Cristian Adomniţei. Din păcate, subiectele au fost create bazându-se pe procesul de memorare, apoi, cei care au alcătuit subiectele au fost lăsaţi să întocmească broşuri şi sinteze cu rezolvarea subiectelor. De asemenea, cred că proba la sport ar trebui scoasă. Să dea bac la sport numai cei de la liceele cu profil sportiv. Nota de la sport schimbă toată media finală. Nu se poate aşa ceva“, a spus Adrian Gorun.
În opinia rectorului, cea de-a doua fraudă de la examenul de bacalaureat va fi rezolvarea contestaţiilor: „La rezolvarea contestaţiilor vor fi mult mai uşor de identificat autorii lucrărilor. Vom vedea ce diferenţe vor fi“.
Adrian Gorun a declarat că, la admiterea de anul viitor, cei care vor să devină studenţi ai UCB vor susţine un examen scris, sub strictă supraveghere. Media de la bacalaureat nu va conta decât în măsura în care ea va arăta că elevul a trecut cu bine de acest examen.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII