3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalLa bac, cinci medii de zece la Slatina

La bac, cinci medii de zece la Slatina

OLT. Colegiul Naţional „Radu Greceanu“ din Slatina se poate mândri că are cei mai mulţi elevi care au obţinut nota maximă la bacalaureat. Patru absolvenţi ai acestei instituţii au luat zece la toate probele examenului. De asemenea, un elev de la Colegiul Naţional „Ion Minulescu“ din Slatina, unul de la Colegiul „Ioniţă Asan“ şi altul de la Colegiul „Mihai Viteazul“ din Caracal au promovat tot cu zece. Anul trecut, nici un candidat nu a avut media zece la bacalaureat. Notele foarte mari obţinute la probele orale, de majoritatea participanţilor, ridică însă semne de întrebare legate de corectitudinea aprecierii performanţelor. Doar patru elevi au fost eliminaţi pentru tentativă de copiere şi aceştia sunt de la licee cu prestigiu.

 

Avalanşă de contestaţii la limba română

 

Ca şi în anii trecuţi, cele mai multe contestaţii s-au depus pentru notele la proba scrisă de limba şi literatura română. 341 de elevi (dintre care 293 din promoţia 2008 şi 48 din promoţiile anterioare) speră că vor obţine o notă mai mare la această probă în urma rezolvării contestaţiilor. Pentru notele de la proba D s-au depus 221 de contestaţii, cele mai multe la matematică şi istorie. Rezultatele de la proba E au fost contestate de 307 elevi, cele mai multe înregistrându-se la anatomie şi fiziologie (48), la fizică (32), dar şi la pedagodie (17).

La proba F, la care majoritatea concurenţilor au ales educaţie fizică şi sport, au fost 41 de contestaţii.

Lucrările ale căror rezultate au fost contestate au ajuns deja la Centrul Zonal Vâlcea. Ele vor fi rezolvate până astăzi, urmând ca mâine să fie afişate rezultatele finale. După cum au evoluat lucrurile în anii trecuţi, acestea nu vor afecta prea mult procentul de promovabilitate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII