14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDoljenii, campioni la salariaţi

Doljenii, campioni la salariaţi

În cadrul Regiunii de Dezvoltare Sud – Vest Oltenia, judeţul Dolj a înregistrat, la sfârşitul lunii aprilie, cel mai mare număr de salariaţi. Potrivit informaţiilor primite de la Direcţia Regională de Statistică Dolj, numărul acestora a depăşit 138.000 de persoane, adică peste 31,69% din numărul total de angajaţi din regiune (438.209 persoane). Un număr semnificativ de angajaţi a fost înregistrat şi în Vâlcea, efectivul salariaţilor din economia Olteniei concentraţi în Dolj şi Vâlcea depăşind jumătate (51,7%) din total. „Din totalul salariaţilor, 52,9% îşi desfăşoară activitatea în cadrul serviciilor, 44,9% în industrie şi construcţii şi doar 2,2% în agricultură, vânătoare şi servicii anexe“, a declarat Mariana Tănase, directoarea Direcţiei Regionale de Statistică Dolj.

 

35,4% dintre salariaţii doljeni lucrează în servicii

 

Potrivit informaţiilor primite de la aceasta, pe judeţe, în agricultură, vânătoare şi servicii anexe ponderea este deţinută de Dolj, cu 31,7%. La fel de bine este reprezentat şi de efectivul de salariaţi din sectorul serviciilor (35,4%). Şi în Vâlcea, efectivul de salariaţi din sectorul serviciilor are un nivel ridicat (peste 20%) .

În ceea ce priveşte angajaţii din industrie şi construcţii, judeţele Dolj şi Gorj concentrau, la sfârşitul lunii aprilie 2008, 48,7% din totalul salariaţilor din regiune.

 

În mai, rata şomajului a ajuns la 5,7%

 

Chiar dacă a înregistrat cel mai mare număr de salariaţi în cadrul regiunii, în luna aprilie, numărul şomerilor în evidenţă şi plată din Dolj a ajuns la peste 13.000 de persoane (locul patru la nivel de ţară). Deşi vremea a permis o bună desfăşurare a muncii sezoniere, numărul şomerilor a crescut cu peste 23%. „La sfârşitul lunii mai, rata şomajului în Dolj a fost de 5,7%, înregistrând un trend crescător faţă de luna aprilie, când a fost de 4.6%“, a declarat Alina Grigore, purtătoarea de cuvânt a Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă. Potrivit spuselor acesteia, repartizarea şomerilor pe grupe de vârstă ne arată că majoritatea acestora au fost cei cu vârste cuprinse între 30 şi 39 de ani (peste 22%), urmaţi de segmentul de vârstă 40-49 de ani (aproximativ 21%). „Pe locul următor s-a situat segmentul de vârstă 25-29 de ani (aproximativ 20%), urmat de segmentele de vârstă 50-55 de ani (aproape 15%) şi sub 25 de ani (13%). Cei mai puţini şomeri au fost cei cu vârsta peste 55 de ani (8,33%)“, a adăugat Alina Grigore.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII