6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalBucureştean prins la frontieră

Bucureştean prins la frontieră

MEHEDINŢI. Un bărbat, de 52 de ani, din Bucureşti, care era dat în urmărire generală pentru mai multe infracţiuni, a fost prins la trecerea punctului de frontieră Porţile de Fier I. Acesta intenţiona să părăsească România cu acte de identitate false şi cu permis de conducere pe care nu putea să îl folosescă în afara ţării. La controlul documentelor de călătorie, poliţiştii de frontieră au constatat că Gheorghe B. este urmărit general de pe 1.07.2008, pentru săvârşirea infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere şi asociere în vederea comiterii de infracţiuni.

Tot la controlul de frontieră, Gheorghe B. a prezentat un permis de conducere internaţional şi o carte de rezidenţă canadiană. În urma verificărilor efectuate de poliţiştii de frontieră severineni, s-a confirmat faptul că bucureşteanul nu figurează ca posesor de permis de conducere în România, cele două documente fiind susceptibile de a fi false şi reţinute pentru verificări. „Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I au depistat la control un bucureştean, care era dat în urmărire generală pentru asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni. Pe 6.07.2008, ora 00.30, s-a prezentat la controlul de frontieră, în PTF Porţile de Fier I, pentru a ieşi din România, cetăţeanul român Gheorghe B., de 52 de ani, cu domiciliul în Bucureşti“, a declarat Valeriu Pera, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi.

Bucureşteanul a declarat că documentele i-au fost eliberate de o firmă din Canada, pe 11.01.2008, el personal nepărăsind teritoriul României de patru ani. În urma verificărilor cu comparatorul videospectral, cele două documente s-au dovedit false. „Lui B. Gheorghe i s-a întocmit lucrare penală, în care se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere, complicitate la fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals“, a mai spus purtătorul de cuvânt al IJPF Mehedinţi, Valeriu Pera.

Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei bucureşteanului şi predării acestuia unei echipe operative a Serviciului Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Mehedinţi, în baza mandatului de arestare preventivă, emis de Judecătoria sectorului 6, Bucureşti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS