9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Afacere penală

Fostul primar din Drobeta Turnu Severin, Constantin Dinu, unul dintre foştii viceprimari, Mihail Demian, şi comisia de evaluare şi aprobare a dosarelor pentru locuinţe ANL sunt la un pas să ajungă în faţa procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu Severin.
Persoane care şi-au depus dosarul pentru a obţine locuinţe ANL au sesizat poliţiştii despre nereguli privind atribuirea unor locuinţe ANL. La sfârşitul anului 2007, 130 de familii s-au mutat în blocul de apartamente şi garsoniere de pe bulevardul Tudor Vladimirescu. Potrivit membrilor comisiei de evaluare, cele 130 de familii au întrunit punctajul corespunzător pentru a le fi repartizată o locuinţă ANL.
Din comisia de analiză a dosarelor au făcut parte Mihail Demian, viceprimar, membru PRM, preşedintele Comisiei, Nicu Tudorescu, viceprimar, membru PSD, vicepreşedintele Comisiei, Vasile Bacalu, consilier local PSD, Mirel Damian, consilier local PSD, George Bordea, consilier local PNL, George Ţăndărescu, consilier local PD-L, Ion Drăghiea, consilier local PRM, precum şi funcţionarii Primăriei, Felix Nuhaiu şi Melania Modâlcă.
Cel mai concludent caz de nerespectare a legii acordării unei locinţe ANL este cel al unui cetăţean străin. „Cetăţeanul străin Eugen Ciupercă a solicitat o locuinţă la Primăria Severin pe 9.09.2004, printr-o cerere în care scria clar că este cetăţean din Republica Moldova. În aceeaşi zi, lui şi soţiei li s-au eliberat cărţi de identitate pentru cetăţeni străini, de către Biroul Judeţean pentru Străini Mehedinţi. Au închiriat un apartament unde au locuit timp de un an, cu acte legale la finanţele publice, şi doi ani fără acte. La dosarul ANL, Eugen Ciupercă a depus doar contractul de închiriere a locuinţei pe un an, deoarece în următorii ani a locuit la înţelegere cu proprietarul, fiind tolerat în spaţiu“, a declarat o sursă din Primăria Drobeta Turnu Severin.
În dosarul cetăţeanului din Republica Moldova, punctajele la evaluarea situaţiei familiale au fost umflate cu peste zece puncte, astfel comisia acordându-i ilegal un apartament, la etajul 6, din blocul ANL de pe bulevardul Tudor Vladimirescu, cu un contract pe cinci ani. Astfel, cetăţeanul străin a ocupat şi ocupă abuziv o locuinţă ANL.
Primarul din acea vreme, Constantin Dinu, secretarul Ioţa Rogobete, viceprimarul Nicolae Tudorescu şi viceprimarul Mihail Demian au pasat responsabilitatea unul altuia. „Eu am delegat o comisie care trebuie să  răspundă de ce au făcut şi nu vreau şi nici nu am cum să mă bag în treburile comisiei de evaluare“, a declarat fostul primar Constantin Dinu.
La rândul lor, Nicolae Tudorescu, Mihail Demian şi Ioţa Rogobete au declarat că nu ştiu să se fi făcut greşeli la evaluare şi că nu sunt ei în măsură să ia decizii sau să dea un răspuns.
Cetăţeanul din Republica Moldova, care este patron, având o afacere în fosta Piaţă a Sârbilor din Severin, nu a dorit să comenteze acuzele.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS