14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalAccident grav la Brebeni

Accident grav la Brebeni

Un bărbat a ajuns la spital în stare gravă şi două autoturisme au fost avariate în urma unui accident rutier produs la sfârşitul săptămânii trecute, pe raza comunei Brebeni – Olt. Daniel Cârstea, de 19 ani, se afla la volanul autoturismului Dacia 1305, cu numărul de înmatriculare AG-07-ATF. Tânărul a vrut să efectueze un viraj la stânga, când un Mercedes Benz, cu numărul de înmatriculare OT-11-WAO, l-a izbit lateral. În urma impactului, unul dintre pasagerii Daciei a fost grav rănit. El a fost transportat cu o ambulanţă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina. Gheorghe Ţugulescu, de 58 de ani, din Brebeni, a fost diagnosticat cu politraumatism prin accident rutier, traumatism cranio-cerebral acut deschis, fractură humerus stâng, etilism acut. Întrucât rănile suferite îi puteau pune viaţa în pericol, medicii au decis ca bărbatul să fie transportat la Spitalul Clinic de Urgenţă „Bagdasar Arseni“ din Bucureşti.

La locul accidentului, între şoferii şi pasagerii celor două autoturisme a izbucnit un conflict. Conducătorii auto se învinovăţeau reciproc. Şoferul Daciei susţinea că la volanul Mercedesului s-ar fi aflat alt bărbat, care ar fi declarat ulterior că era pe scaunul din dreapta. „Am semnalizat şi, când am vrut să facem stânga, ne-am trezit cu maşina în noi“, a spus unul dintre pasagerii autoutilitarei.

Un echipaj de poliţie a stabilit, în urma investigaţiilor, că la volanul Mercedesului se afla Vasilică Oporan, de 28 de ani, din Drăgăneşti-Olt. Din primele cercetări, se pare că autoturismul Dacia a efectuat virajul la stânga fără să se asigure şi a fost lovit de Mercedesul care voia intre în depăşire. „În urma impactului dintre cele două autoturisme a fost rănit un pasager din Dacie. Ambii conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. De asemenea, am dispus recoltarea probelor biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei. În prezent, se efectuează cercetări pentru stabilirea exactă a vinovăţiei în acest caz“, a spus agentul de poliţie Răzvan Nicolaescu, din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS