17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalViceprimarii din Severin, aleşi

Viceprimarii din Severin, aleşi

Şedinţa ordinară a Consiliului Local Drobeta Turnu Severin, în care s-au ales cei doi viceprimari, a avut loc ieri.

Au fost prezenţi 22 de consilieri, iar Romulus Vâlcu (PNL), a absentat motivat. S-a supus la vot alegerea celor doi viceprimari, care se ştiau oricum dinainte, Mircea Grosu (PD-L) şi Nicolae Paponiu (PD-L), fiind singurii propuşi pentru funcţiile respective. Aceştia erau relaxaţi, pentru că erau siguri de funcţiile lor.

Dintre consilierii prezenţi la şedinţă, şase de la PSD au refuzat să voteze.

„Domnule preşedinte, vă anunţ în numele consilierilor PSD că noi nu vom vota. Avem acest drept, aşa că nu vom intra la urne“, a spus Marius Screciu, consilier PSD.

După 20 de minute de pauză pentru gândire şi alte 20 de minute pentru vot, au fost anunţaţi deja cunoscuţii viceprimari Mircea Grosu şi Nicolae Paponiu, cu 13 voturi fiecare şi trei voturi nule.

După ce au fost felicitaţi de primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Constantin Gherghe, cei doi viceprimari au fost invitaţi să-şi ocupe locurile la prezidiu.

„Bine, noi oricum ştiam că vor fi aleşi, aşa că nu aveam de ce să fim emoţionaţi, dar eu totuşi ţin să-i felicit pe cei doi viceprimari, care de acum mă vor ajuta în tot ceea ce am de făcut. Mă bucur pentru ei că au reuşit să ajungă aici. O merită, şi îi asigur de tot sprijinul meu“, a spus primarul Gherghe.

După ce au primit acordul primarului, aleşii au ţinut câte un discurs.

„Vreau să-i mulţumesc domnului primar, colegilor, care m-au votat, dar şi celor care nu m-au votat şi vreau să le spun că eu voi fi alături de ei“, a spus viceprimarul Mircea Grosu.

„Eu vreau să le mulţumesc severinenilor pentru că l-au ales pe domnul Gherghe primar, domnului primar pentru că are încredere în mine şi colegilor care
m-au votat“, a spus celălalt viceprimar, Nicolae Paponiu.

Şi ca şedinţa să se încheie tot în spirit pedelist, preşedinta
PD-L Mehedinţi, Doiniţa Chircu, i-a felicitat şi ea pe cei doi viceprimari aleşi şi i-a asigurat că împreună vor merge mai departe, cu siguranţă şi în mandatul viitor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS