13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalUrmărit internaţional, prins la Craiova

Urmărit internaţional, prins la Craiova

Un craiovean urmărit internaţional a fost prins miercuri de poliţiştii doljeni din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale şi de cadrele Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO). Mihail Glugă, de 51 de ani, era căutat de poliţie după ce comisese o fraudă cu cărţi de credit pe teritoriul Italiei. Pe numele său, autorităţile judiciare italiene au emis mandat de arestare preventivă în luna iunie. Conform Inspectoratului General al Poliţiei, Mihail Glugă făcea parte dintr-o grupare de români care a acţionat în oraşul Bologna, în perioada 2006-2007. Aceştia clonau diferitele pagini de internet ale unor instituţii publice şi obţineau astfel datele de identificare ale unor persoane, pe care le foloseau ulterior la comiterea de infracţiuni.

După ce a fost reţinut de poliţişti, Mihail Glugă a fost condus la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova, unde s-a emis ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, iar Curtea de Apel a emis pe numele acestuia un mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Potrivit unei statistici a Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Dolj, de la începutul acestui an au fost prinşi şi încarceraţi 12 cetăţeni români pe numele cărora autorităţile din mai multe state europene emiseseră mandate de arestare. Zece dintre urmăriţii la nivel european erau căutaţi de autorităţile italiene, unul, de poliţiştii portughezi şi altul, de către poliţiştii din Austria, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori, viol, tâlhărie, furt, proxenetism sau fraude informatice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

11 COMENTARII