10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Urgenţe atacate

http:http://www.youtube.com/watch?v=lPDJGBHZpxw

Ieri au fost curăţaţi câţiva dintre plopii care pun în pericol conducte de utilităţi, maşini şi chiar acoperişuri de blocuri în Craioviţa, după ce autorităţile au fost sesizate la „Fii vocea cartierului tău!“, la sfârşitul lunii trecute. În locul pomilor tăiaţi de la rădăcină vor fi plantaţi alţi arbori în toamnă.

 

Câteva dintre cererile locuitorilor din Craioviţa au fost luate în seamă de municipalitate după întâlnirea „Fii vocea cartierului tău!“, din iunie 2008. Cea mai consistentă intervenţie a început ieri la blocul 154, unde doi dintre plopii uriaşi, mai înalţi decât imobilul, au fost puşi la pământ de angajaţii Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public şi Fondului Locativ (RAADPFL), ajutaţi şi de câţiva locatari. În prealabil, reprezentanţii RAADPFL au verificat dacă plopii puneau în pericol oameni şi bunuri, apoi au înştiinţat asociaţia că urmează să fie executate lucrările în zonă.

„Proprietarii din blocul 154, dar nu numai ei au sesizat că doi dintre plopii crescuţi lângă clădire produc deja daune, inclusiv la subsol. Noi am verificat dacă sesizările se confirmă şi am constatat că au dreptate. Oricum, nu putem tăia sau aranja decât arbori uscaţi sau care prezintă un real pericol: pot sparge geamuri, pot distruge acoperişuri sau alte construcţii, ceea ce înseamnă pericol inclusiv pentru oameni, pot afecta prin rădăcini reţele de utilităţi sau structura de rezistenţă a imobilelor ş.a.m.d. Am stabilit împreună cu primăria un program de lucru pentru Craioviţa, care se întinde pe mai multe zile. Următoarea intervenţie va fi pe strada Pârâului“, a spus directorul RAADPFL, Ion Petre. El a precizat că acolo unde copacii sunt tăiaţi de la rădăcină RAADPFL va planta şi mai mulţi, în toamnă, însă din alte specii. „Nu vom mai pune plopi în apropierea blocurilor, fiindcă peste ani tot vor deveni un pericol. Vom planta altceva, eventual arbori care nu se înalţă atât de mult“, a arătat Petre.

 

Raid contra „pepenarilor“

 

Potrivit unui consilier de comunicare al Primăriei Craiova, începând de luni, 7 iulie, inspectorii municipalităţii vor răspunde unei alte urgenţe a locuitorilor din Craioviţa: debarasarea spaţiilor verzi şi a trotuarelor de maşinile „pepenarilor“ – cum sunt numiţi de către localnici comercianţii care vin cu marfă la piaţă. „Primăria a demarat deja acţiunea de identificare a autovehiculelor abandonate pe spaţii verzi în zona pieţei, fiindcă în prealabil proprietarii acestora trebuie avertizaţi să le ridice. Săptămâna viitoare, vor fi efectuate şi controale pentru depistarea celor care vin la piaţă cu marfă şi parchează maşinile pe spaţiul verde sau pe trotuar, blocând accesul pietonilor. În aceste situaţii, pot fi aplicate amenzi contravenţionale de până la 2.500 lei“, a spus Maria-Laura Conu, responsabil de comunicare al Primăriei Craiova.

 

Bulevardul Tineretului, cosmetizat

Altă intervenţie de urgenţă a fost înregistrată la începutul lunii pe bulevardul Tineretului, unde au fost acoperite şanţurile din carosabil care demolau maşinile craiovenilor, situaţie prezentată de craioveni la „Fii vocea cartierului tău!“, în iunie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII