10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalUltima probă a bacului, prilej de relaxare

Ultima probă a bacului, prilej de relaxare

Peste 3.000 de elevi din Olt au susţinut ieri proba la educaţie fizică şi sport, ultima din cadrul examenului de bacalaureat. Pentru cei mai mulţi concurenţi, sportul a fost un prilej de relaxare.

Din cei 4.258 de liceeni înscrişi la ultima probă a examenului de bacalaureat, 3.155 au ales disciplina Educaţie Fizică şi Sport. Aceştia s-au prezentat la centrele de examen încă de la primele ore ale dimineţii, echipaţi în ţinute sport. Emoţiile lor au fost însă mai mici decât la celelalte probe.

„Alergare viteză“ a fost proba care le-a dat bătăi de cap, în special fetelor. „A fost greu. Credeam că o să cad din picioare până la start, dar a trecut şi cred că voi lua o notă bună. Am avut şi colege care au spus că vor lua note mici, din cauză că profesorii din comisie au fost exigenţi“, a spus o elevă a CN „Ion Minulescu“.

„A fost mai mult o relaxare. Nici nu se compară cu celelalte probe, mai ales cu cele scrise, care au fost chiar stresante. Aş sfătui pe toată lumea să aleagă sportul la bac, pentru că nu este greu“, a spus un elev de la Colegiul Tehnic „Alexe Marin“ din Slatina.

La capătul examenelor, discuţiile dintre elevi erau legate de apropiata vacanţă, puţini fiind cei care vorbeau despre ziua aflării rezultatelor la bacalaureat sau despre admiterea la facultate.

 

Rezultatele vor fi afişate mâine

 

Potrivit purtătoarei de cuvânt a Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt, Eli Câciu, rezultatele examenului vor fi afişate mâine, până la ora 16.00. Candidaţii nemulţumiţi de notele obţinute pot depune contestaţii tot mâine, până la ora 20.00. Acestea vor fi rezolvate în zilele de luni şi marţi, iar miercuri se vor afişa rezultatele finale ale examenului.

Elevii care au picat la una dintre probe vor avea posibilitatea să susţină examenul la disciplina respectivă în sesiunea din toamnă. Singurii care vor fi nevoiţi să dea din nou toate probele la bac sunt elevii care au fost eliminaţi pentru că au încercat să copieze. Doar trei astfel de cazuri au fost semnalate până acum la centrele din judeţul Olt. Două dintre elevele eliminate sunt de la Colegiul Naţional „Radu Greceanu“, din Slatina, iar al treilea caz a fost înregistrat la CN „Ion Minulescu“. Primele două incidente s-au petrecut în timpul probei scrise la limba şi literatura română, iar al treilea, la matematică.

 

Cea mai slabă prezenţă, la matematică

 

Potrivit statisticilor ISJ, prezenţa cea mai slabă s-a înregistrat la matematică. La proba E, susţinută miercuri, la nivelul judeţului s-au înregistrat doar 16 absenţi, în timp ce la examenul de matematică, desfăşurat marţi, au absentat 109 elevi. La proba orală de limba şi literatura română au fost obţinute 647 de note de 10 şi 469 de note de 9. Note mari au fost şi la a doua probă orală, de limbi moderne. La limba engleză, în urma celor două zile de evaluare, au fost acordate 920 de note de 10 şi 459 de note între 9 şi 9,99. La franceză s-au acordat în total 420 de note de 10 şi 469 de note între 9 şi 9,99, din 2.210 note peste 5 înregistrate la probă. Şi la limba germană au fost 10 note de 10, cinci între 9 şi 9,99 şi 8 între 8 şi 8,99. În total, la proba orală de limbă modernă s-au înregistrat 82 de absenţi şi trei respinşi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS