17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Scurte ştiri

Solomon şi-a luat consilieri

Cabinetul personal al primarului Craiovei, Antonie Solomon, are şi în acest mandat chiriaşi, însă numai trei, faţă de patru, cât număra echipa de consilieri personali ai edilului-şef la finalul administraţiei trecute. Primarul şi i-a oprit alături pentru următorii patru ani pe Octavian Podeanu, fost consilier municipal şi sfetnic în domeniul învăţământului, şi pe Ciri Mayer, pentru cultură. Celor doi li se alătură fostul şef de campanie electorală al lui Antonie Solomon în mai 2008, Florin Lobdă, pentru consiliere în comunicare şi imaginea instituţiei. Nu au mai fost invitaţi în cabinet Mihai Duţescu, consilierul personal pentru mass-media, şi Constantin Hertzog, consilierul pentru economie.

Marian Bădîrci

Structură nouă de organizare la Prefectura Gorj

Prefectura judeţului Gorj va avea, începând cu 15 iulie, o nouă structură organizatorică, impusă de implementarea sistemului de management al calităţii ISO 9001. Prefectul de Gorj, Victor Banţa, a spus că nu va fi dat nimeni afară şi că prefectura va avea acelaşi număr de salariaţi: 50 de angajaţi şi 27 la serviciile publice comunitare. Acesta a precizat că nu vor fi schimbări mari în ceea ce priveşte şefii de servicii, ci doar acolo unde se va impune lucrul acesta, cu toate că la venirea în funcţie declarase că şefii de servicii vor fi înlocuiţi cu personal tânăr.

Alin Ion

16 localităţi, fără viceprimari

16 localităţi din judeţul Gorj, printre care şi trei oraşe, nu au încă viceprimari, deşi consiliile locale au fost constituite la termen după alegerile locale din iunie. Oraşele Târgu Cărbuneşti, Ţicleni şi Novaci, precum şi comunele Schela, Arcani, Jupâneşti, Albeni, Bărbăteşti, Bâlteni, Căpreni, Fărcăşeşti, Jupâneşti, Licurici, Logreşti, Scoarţa, Stejari, Stoina, Turburea şi Vladimir sunt lipsite de aportul unui viceprimar. Potrivit subprefectului Sorin Arjoca, situaţia a fost provocată de refuzul unor consilieri de a alege viceprimari la nivelul unor localităţi, de candidaţii care nu au întrunit numărul de voturi necesar, dar şi de faptul că în unele comune, consilierii nu s-au înţeles încă, din motive politice, asupra persoanei care să ocupe această funcţie.

Acţiunea de constituire a consiliilor locale din judeţul Gorj a fost finalizată în toate cele 70 de localităţi, 11 dintre administraţiile locale înaintând propuneri privind reorganizarea comisiilor locale de aplicare a Legilor fondului funciar.

Alin ION

Au început lucrările la şoseaua de centură

Primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Constantin Gherghe, a declarat că lucrările de execuţie pentru şoseaua de centură a oraşului au început. Când va fi gata, pe aceasta va fi deviat traficul greu de pe Drumul European 70. Cele 40 de milioane de euro necesare pentru construcţia a 12 kilometri de infrastructură rutieră sunt asigurate de guvern şi de Uniunea Europeană, printr-un program ISPA.

„Lucrarea este finanţată de Uniunea Europeană, printr-un program ISPA, iar în 2011, şoseaua de centură va fi gata. Din acel moment, în municipiu se va circula mai uşor“, a spus Constantin Gherghe.

Alin Ghiciulescu

Emilia Horhoianu a demisionat

Unul dintre oamenii de încredere ai prefectului de Gorj, Victor Banţa, şi-a dat miercuri demisia. Emilia Horhoianu fusese cooptată în cabinetul prefectului, prin transfer, de la Spitalul Judeţean. Motivul demisiei este legat de anumite neînţelegeri în ceea ce priveşte gestionarea informaţiilor în interiorul echipei de colaboratori ai prefectului de Gorj.

Mihaela FLOROIU

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS