3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjFostul prefect de Gorj, urmărit penal de DNA

Fostul prefect de Gorj, urmărit penal de DNA

Direcţia Naţională Anticorupţie l-a pus sub urmărire penală pe fostul prefect de Gorj, Mugurel Surupăceanu, fiind  acuzat de complicitate la abuz în serviciu.

Mugurel Surupăceanu, prefect de Gorj, timp de nouă luni, în 2004, şi actual membru al Organizaţiei Judeţene a PSD, a fost pus sub urmărire penală de Direcţia Naţională Anticorupţie. Fostul prefect de Gorj a fost pus sub învinuire pentru infracţiunea de complicitate la abuz în serviciu în legătură cu achiziţionarea unui tanc de către ROMSILVA. Dosarul în care este urmărit penal Surupăceanu a fost disjuns de procurorii anticorupţie din cel în care fostul şef al ROMSILVA, actualul deputat PSD Ion Dumitru, a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu. În calitate de director al ROMSILVA, Ion Dumitru a dispus achiziţionarea de la o societate privată a unui vehicul militar din 1978 pe post de buldozer. În fapt, era vorba de un tanc modernizat, căruia îi fusese ataşată o lamă de buldozer. 

Mischie, audiat

În luna februarie a acestui an, în acelaşi dosar în care este pus sub urmărire fostul prefect de Gorj, Mugurel Surupăceanu, a fost audiat, în calitate de martor, ex-preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Nicolae Mischie. La vremea respectivă, la ieşirea din sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Mischie a declarat că a fost întrebat de procurori despre fostul prefect PSD de Gorj, Mugurel Surupăceanu, şi despre utilizarea de către acesta din urmă a unor utilaje. „Am fost chemat ca martor. Procurorul m-a rugat să-i fac o caracterizare lui Mugurel Surupăceanu, fost prefect PSD de Gorj. M-au întrebat şi despre nişte utilaje folosite de acesta“, a afirmat, la acel moment, Mischie. Potrivit anchetatorilor, societatea controlată de Mugurel Surupăceanu şi administrată de Florin Bogdan Stanciu, Eufrat SRL, a cumpărat un tanc de la o societate-fantomă, Severom Trans, care l-a importat la valoarea de 6.250 de dolari, în 2003. Ulterior, în 2004, Eufrat ar fi vândut vehiculul militar către ROMSILVA cu un adaos de 1.744%, reprezentând aproape 300.000 de dolari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS