18.4 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalConsultări la Cotroceni

Consultări la Cotroceni

Şeful statului a convocat ieri partidele parlamentare la Cotroceni pentru a le informa despre concluziile ultimului Consiliu European cu privire la creşterea preţurilor la alimente şi combustibili, dar şi pentru a afla punctele de vedere ale politicienilior în privinţa soluţiilor care pot atenua impactul majorării preţurilor asupra categoriilor defavorizate.

La discuţiile de la Cotroceni au participat din partea PSD Ilie Sârbu, Constantin Niţă şi Iulian Iancu, iar din partea PC Maria Grapini, Lia Ardelean şi Silvia Ciornei. Delegaţia PD-L a fost condusă de liderul partidului Emil Boc, venit la consultări alături de Theodor Stolojan şi Gheorghe Pogea. Din partea PRM, la discuţii au participat Corneliu Vadim Tudor, Lucian Bolcaş şi Gheorghe Funar. UDMR a fost reprezentată de Marko Bela, Kelemen Hunor şi Erdely Istvan, iar minorităţile de Varujan Pambuccian, Nicolae Păun şi Aurel Vainer. Liberalii şi-au trimis la Cotroceni doi miniştri, al economiei şi finanţelor Varujan Vosganian, şi al muncii, Paul Păcuraru.

Liderii PSD, PNL şi PC, Mircea Geoană, Călin Popescu Tăriceanu şi Daniela Popa nu au fost prezenţi la întâlnirea de la Cotroceni. Geoană şi Tăriceanu au motivat că nu sunt în ţară, iar PC a argumentat că discuţiile sunt economice şi nu politice, motiv pentru care partidul a fost reprezentat de specialişti în probleme economice.

La începutul întâlnirii, preşedintele le-a spus celor prezenţi că evoluţia preţurilor afectează statele mai puţin dezvoltate ale UE, inclusiv România. „După cum aţi văzut citind concluziile ultimului Consiliu European, una dintre acestea este că avem probleme structurale la nivel european, şi că evoluţiile preţurilor la alimente şi energie afectează populaţia statelor mai puţin dezvoltate ale Uniunii Europene, România aflându-se în această situaţie“, le-a spus şeful statului delegaţilor partidelor politice parlamentare.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS