10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljConsiliul judeţean îşi ţine informaţiile tot la secret

Consiliul judeţean îşi ţine informaţiile tot la secret

Barajul informaţional efectuat strategic după alegeri de mai-marii administraţiei şi-a produs din nou efectele ieri, când jurnaliştii au aşteptat mai bine de 40 de minute să obţină date referitoare la situaţia financiară a primăriilor din Dolj, însă nu au reuşit. După ce, în urmă cu câteva săptămâni, preşedintele CJ Dolj a dat startul „noii ordini“ în instituţie, protagonistul probei de transparenţă în administraţie picată cu brio a fost ieri proaspătul vicepreşedinte pe probleme economice, Dan Mogoş.
Aventura jurnaliştilor a început după ce directoarea Direcţiei economice din instituţie, Daniela Avrămoiu, a refuzat să furnizeze date suplimentare privind solicitările de fonduri făcute la CJ de primăriile din Dolj rămase fără bani.
Postaţi la uşa vicelui de la CJ împreună cu consilierul pe relaţia cu presa, jurnaliştii au aşteptat mai bine de 40 de minute să primească lămuriri de la şeful ierarhic al directoarei asupra problemei semnalate. În tot acest timp, s-au perindat prin biroul lui Mogoş avocatul Mihai Minda, ex-primarul din Bechet Constantin Oclei, Andrei Popescu, proaspăt membru al cabinetului prefectului Silviu Dumitru, şi Marcel Privantu, noul şef de cabinet al prefectului.
Evident, fără nici un fel de legătură, majoritatea liberali cu acte în regulă, la fel ca şi vicele de la CJ. După ce şi ultimul liberal a ieşit din biroul lui Mogoş, iar jurnaliştii se aşteptau să fie poftiţi la informaţii, vicele de la CJ a anunţat prin intermediul secretarei că este prea ocupat cu treburile administrative pentru a primi pe cineva, menţionând faptul că va face conferinţă de presă atunci când va avea ceva de comunicat cetăţenilor judeţului Dolj. Dacă ar fi să ne luăm după acelaşi principiu aplicat de Mogoş, rămâne de văzut câţi jurnalişti ar participa la eveniment.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII