11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSe scumpeşte viaţa în Târgu Jiu

Se scumpeşte viaţa în Târgu Jiu

Locuitorii municipiului Târgu Jiu vor fi nevoiţi să scoată mai mulţi bani din buzunar pentru a-şi plăti utilităţile, dar şi pentru a se deplasa cu mijloacele de transport în comun.

 

GORJ. Tăvălugul scumpirilor îi va lovi şi pe locuitorii municipiului Târgu Jiu. Pe lângă creşterea preţului la gaze şi energie electrică, din luna iulie se vor scumpi şi o serie de servicii furnizate de societăţile aflate în subordinea Consiliului Local Târgu Jiu.

Conducerea societăţii de transport în comun, TRANSLOC, a solicitat creşterea preţului unei călătorii, începând cu data de 14 iulie, de la 1,2 lei la 1,5 lei. De asemenea, preţul unui abonament lunar va ajunge la 50 de lei, în timp ce un abonament pe o perioadă de două săptămâni va costa 25 de lei.

Conducerea societăţii a motivat scumpirea călătoriei prin faptul că a crescut preţul energiei electrice, a combustibilului, pieselor de schimb, precum şi cheltuielile de personal.

Ramona Evulescu, purtătoarea de cuvânt a Primăriei Târgu Jiu, a precizat că TRANSLOC primeşte o subvenţie de 50% din partea primăriei din preţul biletului.

 

Apa potabilă, mai scumpă

 

Şi apa potabilă furnizată populaţiei se va scumpi. Societatea APAREGIO va majora tarifele pentru canalizare şi distribuţia apei potabile. Un metru cub de apă potabilă va costa 0,93 lei fără TVA, iar la canalizare va fi de 0,54 lei/mc.

Conducerea societăţii a precizat că majorarea tarifelor este impusă de acoperirea costurilor de operare şi administrare a sistemului, de dotarea cu echipamente, modernizarea reţelelor şi efectuarea de noi investiţii.

Toate majorările de preţuri propuse au fost discutate şi aprobate în şedinţa Consiliului Local Târgu Jiu, care s-a desfăşurat ieri. Aceste scumpiri vor duce la creşterea facturii pentru întreţinere. Astfel, locuitorii municipiului Târgu Jiu vor fi nevoiţi să scoată mai mulţi bani din buzunar pentru a-şi achita utilităţile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS