10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalProba obligatorie a profilului, astăzi la bac

Proba obligatorie a profilului, astăzi la bac

OLT. Peste 4.500 de elevi de clasa a XII-a din judeţ susţin astăzi proba obligatorie a profilului, pentru majoritatea candidaţilor această disciplină fiind matematica. Nici numărul elevilor care au ca materie obligatorie geografia sau istoria nu este mic.

Potrivit preşedintelui comisiei judeţene, inspectorul şcolar general-adjunct Marilena Nuţă, peste 3.000 de elevi din judeţ înscrişi la examenul de bacalaureat dau astăzi proba scrisă la matematică, 465 susţin proba de geografie şi 325 – proba de istorie. Pentru cei mai mulţi dintre candidaţii la bac, matematica este disciplina care dă dureri de cap. În anii trecuţi, majoritatea elevilor care au picat examenul nu au putut obţine notă de trecere la această disciplină.

Numai elevii claselor cu profil uman sau vocaţional susţin astăzi probele la geografie sau istorie. Mâine, candidaţii vor avea proba la alegere a profilului – în scris sau probă practică, iar joi vor susţine proba la alegere din celelalte arii curriculare.

Pe 5 iulie vor fi afişate rezultatele parţiale la examen, pe 7 şi 8 iulie – rezultatele la contestaţii, iar pe 9 iulie vor fi aflate rezultatele finale ale bacalaureatului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS