20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPrioteasa visează drumuri expres în Dolj

Prioteasa visează drumuri expres în Dolj

Şeful administraţiei judeţene, Ion Prioteasa, a anunţat ieri că şoseaua care face legătura între Craiova şi Alexandria va fi transformată în drum expres, deşi autorităţile centrale au în plan doar reabilitarea drumului naţional.

Dacă am fi luat ca atare informaţia furnizată ieri de preşedintele consiliului judeţean, azi aţi fi citit în Gazeta de Sud că Doljul va avea un nou drum expres, pe lângă cel pe care autorităţile centrale îl vor construi între Craiova şi Piteşti. Fără să facă o minimă verificare a datelor aflate chiar sub nasul său, şeful executivului doljean, Ion Prioteasa, a anunţat ieri, într-o conferinţă de presă, că şoseaua naţională care face legătura dintre Craiova şi Alexandria va fi transformată în drum expres de către Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale. DN 6 ar fi avut, potrivit lui Prioteasa, două benzi de circulaţie pe sens, un strat mult mai gros şi mai rezistent de asfalt şi poduri şi podeţe la standarde europene, toate acestea, într-un timp record. „Vom avea un drum expres construit începând din această vară între Craiova şi Caracal. E vorba de lăţirea drumului naţional, care va avea două benzi pe fiecare sens“, a spus ieri Prioteasa.

 

Drumul expres, retrogradat

 

Încercând să verificăm însă informaţia, am constatat că, de fapt, autorităţile centrale nu au în plan decât o simplă reabilitare a drumului naţional către Alexandria, a cărei execuţie implică lărgirea benzii de circulaţie. E vorba de un proiect finanţat în totalitate din fonduri europene, care ar putea fi pus în practică abia anul viitor. Joi, reprezentanţii CNADR vor avea în acest sens discuţii cu primarii celor cinci comune doljene prin care trece drumul pentru obţinerea rapidă a avizelor, dar şi cu edilii-şefi din celelalte judeţe traversate de DN 6. „Nu e vorba de un drum expres. Compania naţională vrea să aducă drumul Craiova-Alexandria la aceleaşi standarde precum cel Craiova-Piteşti. Practic, vor fi lăţite benzile existente şi se va umbla la structura drumului, va fi un strat mai mare de asfalt“, a spus Adrian Lumezeanu, directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Dolj. Varianta acestuia e susţinută şi de surse din cadrul CNADR, care au declarat ieri, pentru GdS, că singurul drum expres prevăzut în Dolj este Craiova-Piteşti, şosea pentru a cărei construcţie nu s-au găsit nici până în prezent fonduri. Contactat ieri telefonic pentru a ne oferi lămuriri, preşedintele Ion Prioteasa s-a scuzat, spunând că aceasta este informaţia pe care a primit-o de la angajaţii săi. „Nu e drum expres? Mda, e posibil să fie doar o reabilitare, dar mie aşa mi s-a spus, că e drum expres. Îmi pare rău dacă nu e aşa“, a spus Prioteasa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII