24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljIncendiu cauzat de un scurtcircuit

Incendiu cauzat de un scurtcircuit

Un apartament din cartierul craiovean Brazda lui Novac a luat foc ieri în jurul prânzului din cauza unui scurtcircuit la reţeaua electrică. Focul a fost stins după o jumătate de oră de la intervenţie de pompierii militari doljeni.

În urma incediului s-a făcut scrum o comodă din sufragerie, iar fumul gros degajat a înnegrit pereţii întregului apartament. „A fost un scurtcircuit la instalaţia electrică a aparatului de aer condiţionat“, a precizat plutonier major Sorin Cergă, din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia“.

Evenimentul nu s-a soldat cu victime, iar valoarea pagubelor materiale a fost estimată la 1.500-2.000 de lei. Apartamentul nu era asigurat.

În momentul izbucnirii incendiului, în apartament se afla nepoata proprietarilor, care învăţa pentru examenele la facultate. Tânăra a simţit mirosul de ars, dar s-a speriat când a văzut priza în flăcări şi a fugit la vecini, de unde a sunat la 112. Până la venirea pompierilor, vecinii au încercat să stingă focul aruncând mai multe lighene cu apă peste priza în flăcări înainte să-i treacă prin cap cuiva să oprească alimentarea cu energie de la tabloul electric. Din fericire, nu a murit nimeni electrocutat. Totuşi, din cauza afectării grave a reţelei electrice, jumătate din blocul D 23 de pe strada 1 Decembrie a rămas fără curent.

Pompierii militari spun că în ultima vreme a crescut mult numărul incendiilor produse de suprasolicitatea instalaţiilor electrice, ca urmare a folosirii aparatelor de aer condiţionat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS