6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCriminalul din Corabia a fost prins

Criminalul din Corabia a fost prins

Criminalul care a ucis minorul din Corabia a fost prins de anchetatori. Leonard Asan, de 19 ani, din Corabia, şi-a recunoscut iniţial fapta, apoi s-a răzgândit şi a spus că este nevinovat.

 

Făptaşul, de etnie romă, este un recidivist condamnat pentru furt, iar cu numai câteva zile înainte să comită crima venise din Spania. De când s-a întors în ţară, el a fost văzut prin Corabia numai în stare de ebrietate. De altfel, crima a fost comisă tot din cauza consumului de alcool.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, el a mers duminică la poliţie, reclamând că a fost victima unei agresiuni. Acest lucru, dar şi declaraţiile unor martori le-au dat de gândit poliţiştilor, care l-au reţinut ca principal suspect în cazul crimei.

Asan a intrat în vizorul anchetatorilor de duminică, de la prânz, până seara acesta recunoscând oribila faptă. Apoi s-a răzgândit, susţinând cu tărie că este nevinovat. Probele adunate la dosar dovedesc însă contrariul. Asupra bărbatului a fost găsit un tricou plin de sânge, pe care se presupune că acesta l-ar fi purtat în noaptea crimei. Procurorul care anchetează cazul, Ştefan Noajă, a declarat că ancheta este în curs şi că probele de sânge au fost trimise la Institutul de Medicină Legală „Mina Minovici“ din Bucureşti, pentru a se stabili cu exactitate dacă acesta aparţine lui Leonard Asan.

Deşi arma crimei nu a fost găsită încă, asasinul a recunoscut că a folosit un briceag pentru a-şi măcelări victima. „Suspectul a fost reţinut încă de duminică, în jurul prânzului, pentru audieri, iar la ora 22.50 a fost reţinut pentru 24 de ore. Tânărul este cercetat pentru omor deosebit de grav şi riscă între 15 şi 25 de ani de închisoare“, a spus Adrian Aspra, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt. Făptaşul urma să fie prezentat aseară Tribunalului Olt, cu propunerea de arest preventiv pentru 29 de zile.

 

Vieţi distruse

 

Emil Ciobanu, de 16 ani, a fost ucis cu bestialitate duminică dimineaţă, în jurul orei 3.00, în parcul din Corabia. Ipoteza potrivit căreia minorul ar fi fost omorât pe faleza Dunării şi adus apoi în parc a fost demontată de anchetatori. Potrivit medicului legist Liviu Radu, care a examinat în prima fază cadavrul, este posibil ca moartea să fi survenit în urma unei hemoragii interne puternice. Aceasta ar fi şi explicaţia pentru cantitatea mică de sânge găsită pe iarbă, la locul crimei.

Despre Emil, colegii de clasă şi prietenii au numai cuvinte de laudă. Un copil cuminte, elev eminent, un băiat foarte frumos. Din păcate, el a plecat prea repede în lumea îngerilor, lăsând în urmă o familie distrusă. „De ce, Doamne, de ce? Pentru ce mai trăim noi?“, au fost strigătele sfâşietoare ale mamei lui Emil, la aflarea cumplitei veşti. Adolescentul va fi condus astăzi pe ultimul drum de rude, prieteni şi părinţi.

 

Oraş îngrozit

 

Oribila crimă a zguduit întregul oraş Corabia. Oamenii spun că le este teamă să îşi mai lase copiii la discotecă sau în parc, mai cu seamă că zona în care s-a petrecut crima nu este luminată noaptea. „Corabia nu mai este ce era acum câţiva ani, este un oraş pustiu… nu mai ai curaj să ieşi nici în amiaza mare la un magazin“, spunea ieri un localnic. „Jandarmii şi poliţiştii de ce nu patrulează pe străzi? Iau o grămadă de bani şi stau degeaba la post. Dacă ar fi fost mai multe patrule de poliţie în acest oraş nu s-ar mai fi întâmplat o asemenea nenorocire“, a spus un alt localnic.

 

„Suspectul a fost reţinut încă de duminică, în jurul prânzului, pentru audieri, iar la ora 22.50 a fost reţinut pentru 24 de ore. Tânărul este cercetat pentru omor deosebit de grav şi riscă între 15 şi 25 de ani de închisoare“

Adrian Aspra, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

48 COMENTARII