10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCandidatul lui Mischie a devenit primar la Arcani

Candidatul lui Mischie a devenit primar la Arcani

Penegistul Vasile Popescu este noul primar al comunei gorjene Arcani, obţinând cele mai multe voturi în lupta cu contracandidatul său, fostul edil pesedist, Daniel Drumen.

 

GORJ. Vasile Popescu l-a învins în cel de-al treilea tur de scrutin pe social-democratul Daniel Drumen. Câştigătorul a obţinut 476 de voturi valabil exprimate, în timp ce pesedistul Drumen a strâns numai 451 de voturi din partea localnicilor care s-au prezentat duminică la urne. Imediat după încheierea procesului electoral, peste o sută de persoane au sosit în centrul localităţii pentru a-şi manifesta susţinerea faţă de candidatul aruncat în luptă de Nicolae Mischie, preşedintele Partidului Noua Generaţie-filiala Gorj. La aflarea rezultatului, primarul în exerciţiu, Daniel Drumen, l-a felicitat pe învingător şi a spus că se va întoarce la catedră, ca profesor de sport, post la care a renunţat când a decis să intre în administraţie.

 

Prezenţă de peste 90%

 

Cel de-al treilea tur de scrutin a fost organizat la Arcani după ce pe 15 iunie Biroul Electoral Judeţean (BEJ) a stabilit că ambii candidaţi au obţinut un număr egal de voturi, respectiv 434. Cu toate acestea, după numărarea voturilor, candidatul PNG ieşise câştigător, la diferenţă de numai un vot, însă BEJ a stabilit că au mai existat voturi nule la Vasile Popescu şi astfel s-a ajuns la egalitate. La vremea respectivă, Nicolae Mischie, însoţit de peste o sută de persoane, a declanşat un adevărat scandal şi a ameninţat cu justiţia conducerea BEJ. Duminică însă, atmosfera nu a fost deloc tensionată, iar la urne s-au prezentat peste 90% dintre cetăţenii cu drept de vot ai localităţii. Arcani este comuna cea mai mică din judeţul Gorj, cu peste 1.000 de locuitori.

 

Mischie nu renunţă

 

Preşedintele PNG Gorj, Nicolae Mischie, este mulţumit de rezultatul obţinut la Arcani şi consideră că locuitorii comunei au oferit un exemplu de comportament celorlalte localităţi din ţară unde a avut loc al treilea tur de scrutin: „Localitatea Arcani este un model, spre deosebire de ce s-a întâmplat la Ştefăneşti, la Sascut. La Arcani a fost linişte. Cetăţeanul a ştiut să meargă la vot, iar această prezenţă de peste 90% demonstrează că omul ştie să fie responsabil. Nu e nevoie de o lege specială pentru a scoate omul la vot, ci de conştientizarea lui. Candidatul nostru a meritat votul şi m-a impresionat ce s-a întâmplat după ce s-a anunţat rezultatul. Până la două noaptea au tot venit oameni să-l felicite, fără să le pună mese. Cred că au fost peste 300 de persoane, s-a încins chiar o horă. Dacă faţă de ceea ce s-a întâmplat duminică la Arcani suntem mulţumiţi, noi am rămas, în general, cu un gust amar după aceste alegeri. Candidatul nostru ieşise de fapt din primul tur, cu un vot în plus, dar a fost invalidat. Noi oricum nu o să renunţăm la demersul în instanţă de a renumăra voturile pentru consiliul judeţean“, a declarat Nicolae Mischie, în cadrul conferinţei de presă a partidului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS